Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7,2% van de bedrijven door vrouwen gerund

In Zwitserland is 1 op de 6 landbouwbedrijven is biologisch

Een op de zes van de bijna 50.000 landbouwbedrijven in Zwitserland is overgestapt op biologische landbouw, zo blijkt uit een telling voor 2022. Het totale aantal landbouwbedrijven daalde vorig jaar met 550 tot 48.344, zei het Federale Bureau voor de Statistiek afgelopen dinsdag 9 mei in een verklaring. Deze bedrijven besloegen samen 1.042.000 hectare en boden werk aan 149.600 mensen, waarbij steeds meer bedrijven (7,2%) door vrouwen werden gerund.

Het aantal bedrijven daalde het sterkst in de kantons Nidwalden, Ticino en Z├╝rich, aldus het verslag. De kans dat kleinere bedrijven van minder dan 30 hectare verdwijnen is het grootst; het aantal bedrijven met 30 hectare of meer is daarentegen toegenomen. Gemiddeld verbouwde een bedrijf 21,6 hectare.

De biologische landbouw gaat erop vooruit, aldus het bureau voor de statistiek. Vorig jaar waren er 7.819 dergelijke bedrijven in Zwitserland, 149 meer dan het jaar daarvoor. Biologische landbouw was vooral populair in het westen van Zwitserland. De gemiddelde oppervlakte van een biologisch bedrijf bedroeg 23,8 hectare.

De sojateelt steeg met 30%, terwijl het aandeel van granen, aardappelen en suikerbieten min of meer stabiel bleef. In de veeteelt neemt het pluimvee toe, terwijl het aantal runderen en varkens vrijwel gelijk bleef en het aantal melkkoeien licht daalde.

Bron: Menafn.com

Publicatiedatum: