Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Regionale bijeenkomsten korte keten op vier agrarische bedrijven in mei en juni

Afzet via korte keten: succesvol verdienmodel?

Het gemengde biologisch-dynamische bedrijf de Genneper Hoeve van ondernemers Age Opdam en Mirjam Matze in Eindhoven heeft een kaasmakerij, en boerderijwinkel en zorg een goed verdienmodel opgebouwd. Op het open erf – waar bezoekers altijd welkom zijn – bouwen de ondernemers momenteel een gloednieuwe horecalocatie. Hoe hebben deze agrarische ondernemers een goed verdienmodel gerealiseerd? En is dat ook mogelijk voor andere boeren en tuinders?

Agrarische ondernemers en voedselproducenten kunnen deelnemen aan vier gratis regionale bijeenkomsten waar ondernemers met een korte keten hun ervaringen delen. De bijeenkomsten zijn onderdeel van het project Kansrijke Korte Keten, waarin Stichting Van Eigen Erf met boeren en tuinders in heel Nederland kennis en ervaring wil uitwisselen over de korte keten.

Mirjam Matze poetst kazen (links) en Age Opdam en Mirjam Matze op de Genneper Hoeve (rechts). Foto's: Dick Boschloo en Geertje Schlaman

Ondernemers zijn welkom voor een bijeenkomst korte keten op 22 mei 2023 op De Vreugdehoeve van de familie Van Assen in Zwolle. Herman van Assen toont de deelnemers zijn biologische schapenmelkerij met verwerking in zuivelproducten, winkel en restaurant en laat zien hoe je midden in de natuur boert.

Op 23 mei 2023 zijn deelnemers welkom op de Genneper Hoeve in Eindhoven, waar Age Opdam en Mirjam Matze vertellen over de vele takken op hun bedrijf en hoe ze de arbeid rondzetten.

Op 1 juni 2023 ontvangt de familie van Leeuwen graag andere ondernemers op De Vierhuizen op Vijf in Zoeterwoude. Freek van Leeuwen en zijn vrouw Nicole de Gier runnen melkveehouderij en kaasmakerij De Vierhuizen. Freek's zus Marieke van Leeuwen ontvangt bezoekers op de oude locatie van het bedrijf in een gastvrije ontvangstruimte in de hooiberg. Welke verkoopvormen hanteert de familie allemaal?

En tot slot zijn boeren en tuinders welkom in Lettele bij De Melkbrouwerij op 13 juni 2023. Met De Melkbrouwerij zetten jonge ondernemers Rick en Arjuna Huis in 't Veld een succesvol eigen zuivelmerk in de markt, ook via de lokale supermarkt. Hoe kregen ze dat – samen met andere ondernemers- voor elkaar?

Alle vier de regionale bijeenkomsten korte keten zijn gepland van 13.00-18.00 uur met een borrel als afsluiting, zodat deelnemende ondernemers onderling in eigen regio kunnen netwerken. Ervaren adviseurs Franca van Nunen van Green Passion en Maria van Boxtel van Land & Co delen bij elke bijeenkomst praktische kennis over verkoopformules, starten, wet- en regelgeving plus tips voor het vinden en binden van klanten. 

Het project Kansrijke Korte keten is een initiatief van Van Eigen Erf en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV en de EU. Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden (opgave verplicht via het aanmeldformulier).

Publicatiedatum: