Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Achterhoekse bergkaas van Ruimzicht in BinnensteBuiten

Voor BinnensteBuiten (KRO-NCRV) ging chefkok Ramon Brugman op bezoek bij het biodynamische bedrijf Ruimzicht in Halle. Gerjo Koskamp en Jara van Rooij laten de kalfjes en stiertjes lang bij hun moeder blijven. Van de melk wordt unieke Nederlandse rauwmelkse bergkaas gemaakt. In het item is ook goed te zien hoe een heuvelstal precies in elkaar zit en wat de voordelen hiervan zijn. De koeien gaan bijna het hele jaar naar buiten, vertelt Gerjo: "Ze zijn deze winter in totaal nog maar 14 dagen binnen geweest." In het volgende deel van het item vertelt Jara alles over de kaasproductie van Ruimzicht.

Klik hier om de video te bekijken

Publicatiedatum: