Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

D66 Amstelveen wil dat de gemeente overstapt op biologisch groen voor parken, gazons en bermen

D66 Amstelveen wil dat de gemeente overstapt op biologisch geteeld groen voor parken, gazons en bermen in Amstelveen. Volgens de partij is het nog minder bekend dat er ook biologische alternatieven zijn bij de keuze voor bomen, (pot)grond, planten, bollen en bloemen.
 
De gemeente koopt elk jaar grote hoeveelheden groen in van telers voor de buitenruimten zoals parken, gazons en bermen. Overgaan naar biologische teelt is een stap waar veel telers in principe bereid toe zijn, maar een overstap stuit volgens D66 Amstelveen op hindernissen, waaronder de beperkte lokale vraag naar biologisch groen voor de buitenruimten.

"In ons inkoopbeleid is duurzaamheid een belangrijk criterium. Het inkopen van regionale/lokale biologische bomen, planten, bollen en (pot)grond voor de gemeentelijke groenvoorziening in Amstelveen past daarmee goed binnen deze kaders", aldus Maarten de Haan van D66.

Maarten de Haan. Foto: D66 Amstelveen. 

De gemeentelijke groenvoorziening is al bezig met biologische inkoop voor bijvoorbeeld bloembollen, maar D66 Amstelveen zou graag zien dat dit de norm wordt voor al het groen in de gemeente.
 
Daarom heeft D66 hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W want de gemeente heeft een belangrijke voorbeeldfunctie en kan een bijdrage leveren aan de transitie naar biologische landbouw.

Bron: D66 Amstelveen

Publicatiedatum: