Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame bedrijven openen hun deuren tijdens De Faire Ronde op 13 mei

In het kader van World Fair Trade Day op 13 mei openen meer dan 200 duurzame bedrijven hun deuren (soms uitzonderlijk) voor publiek. Tijdens de fietstocht, ofwel De Faire Ronde, kunnen consumenten in de FairTradeGemeenten een pitstop houden in de verschillende LEF-locaties. LEF staat voor Lokaal, Ecologisch en Fair. 

Klik hier voor meer informatie over De Faire Ronde. 

Biologische bierbrouwerij Jessenhofke meldt dat zij meedoen aan de Faire Ronde van Hasselt. Deze ronde is zo'n 28 kilometer lang en gaat langs de mooiste fietswegen van Hasselt met onderweg veel mogelijkheden om te picknicken in het groen of een drankje te nuttigen op één van de stopplaatsen.

Op de website www.hasselt.be staat de volgende toelichting over de locaties: 

  • Oxfam-Wereldwinkel: zij vieren hun 50-jarig bestaan met een feestelijke receptie, spring gerust even binnen voor een hapje en een drankje. Verder in dezelfde straat vind je nog enkele toffe adresjes met LEF, zoals Okazi Boutique, Fietsbar en Bakkersdochter.
  • Let's Tok: deze kippenren brengt mensen samen! Passeer je hier tijdens de middag, dan kan je je eigen picknick nuttigen te midden van de beestjes.
  • Bio-Planet: al eens ooit een Bio-Planet binnen gestapt? Deze keten is het walhalla van de biologische en ecologische producten. Ga gerust eens snuisteren en proeven, de medewerkers vertellen je graag meer over de werking van hun winkel.
  • Koe-vert: deze taverne ligt in de groene long van Hasselt en zet volop in op bio, lokale en fairtradeproducten. Bovendien doen ze aan sociale tewerkstelling. Vermeld het codewoord 'Faire Ronde' en geniet gratis van een lekker appelsapje.
  • De Tuinvrienden van Banneux: hier worden maar liefst 100 volkstuintjes ecologisch onderhouden door Hasseltse tuinders. Zij geven je al te graag tekst en uitleg, onder het genot van een drankje en een hapje.
  • Jessenhofke: een eigenzinnige brouwerij met eigenzinnige biertjes! Samen met eigenaars Gert en Christel ontdek je het brouwproces en krijg je een proevertje aangeboden.

Goed om te weten

  • Deelname is gratis en inschrijven niet nodig.
  • Je kan op eender welk moment van de dag starten en op eender welke locatie. Je fietst in een lus. 
  • Op meerdere locaties krijg je gratis een hapje of drankje aangeboden bij vermelding van 'De Faire Ronde'. Andere locaties vragen een kleine bijdrage voor een (vrijblijvend) hapje of drankje.
  • Het officiële startpunt is Oxfam Wereldwinkel. Daar kan je ook de pas gelanceerde Cosh! kaart verkrijgen en zo nog andere duurzame shopadressen in de binnenstad ontdekken. 

Ontdek de route via OutdoorActive.

Voor meer informatie: 
Faire Gemeente
[email protected]  
www.defaireronde.be 

Publicatiedatum: