Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schijnwerpers op samenwerking met Landzicht tijdens uitreiking Groene Michelin-sterren

Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"

Tholen - Landzicht Biologisch in Strijen was maandag 24 april te zien bij de uitreiking van de Groene Michelin-sterren door Bas van Kranen van restaurant Flore in Amsterdam. In de video struint tweesterrenchef Bas samen met Perry Falter de natuur en de boerderij in Strijen af op zoek naar nieuwe toepassingen van bestaande gewassen. De vertoning zorgde voor een kippenvelmomentje bij de ondernemers van Landzicht, geeft Perry aan.

"We werken met verschillende restaurants samen, die honderd procent toegewijd zijn aan biologisch. Bas is er daar één van. Onder zijn leiding werd het concept van Restaurant Flore volledig omgegooid. In coronatijd heeft Bas weken aan een stuk bij ons op de boerderij rondgelopen. De beelden die toen zijn geschoten zijn in deze video verwerkt. Het is echt een hele eer, dit filmpje. We wisten wel dat ze kwamen filmen, maar dachten dat het vooral om Bas draaide. Voor ons was het echt een kippenvelmomentje, dit is echt een boost voor de boerderij. In het publiek zaten natuurlijk heel veel chefs. En biologisch wordt vaak door chefs nog gezien als duur en onhandig. Dat een chefkok als Bas, in het bezit van twee Michelin-sterren en een Groene Michelin-ster kiest voor alleen Nederlands product en producten van onze boerderij, dat is gewoon uniek", vertelt Perry.

Uit de video blijkt hoeveel respect de kok heeft voor de manier van werken van Perry. Hij zegt onder meer: "Het land staat helemaal vol met kersenbomen, niet voor de vrucht, in verband met ziektes en de afhankelijkheid van het weer. Perry oogst zowel de gesloten als de open bloemen van de kers, daarna het hele jonge blad van de kers en in het laatste stadium nog het kersenhout, waardoor hij eigenlijk drie keer zoveel oogst heeft als normaal van kersen. Dat is voor mij een ideale manier van omdenken." Hij waardeert dat de bio-teler zeer bewust bezig is met het gezond houden van de grond en geeft hij aan dat de bio-groenten ook zoveel lekkerder zijn. "Het is echt bizar."

Op Instagram plaatste Perry de volgende post: 

Voor meer informatie:
Perry Falter
Landzicht Biologisch
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
06 54381388
[email protected] 
www.landzichtbiologisch.nl