Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TIPA Compostable Packaging neemt Bio4Pack over

TIPA Compostable Packaging kondigt vandaag de overname van Bio4Pack aan. Bio4Pack, gespecialiseerd in composteerbare verpakkingsoplossingen, heeft zich aangesloten bij TIPA om een uitgebreid portefeuille composteerbare verpakkingen te creëren, die tegemoet komt aan de steeds groeiende belangstelling voor echt circulaire verpakkingsoplossingen op de markt.

De overname wordt vandaag ondertekend, waarbij Bio4Pack het aanbod van TIPA voor de composteerbare industrie aanvult als de Europese leverancier van oplossingen voor eindtoepassingen.
Naast het ruime aanbod zullen klanten nu drie nieuwe producten van TIPA kunnen kopen: papieren verpakkingen van landbouwafval, trays en netten.

Patrick Gerritsen, CEO van Bio4Pack, en TIPA's CEO Daphna Nissenbaum.

De overname van Bio4Pack zal met extra vertegenwoordigers in Nederland en Duitsland en lokale opslagfaciliteiten ook klanten ten goede komen. De overname past in de strategie van TIPA om samen te werken met marktleiders, zowel geografisch als qua productportfolio uit te breiden en duurzame oplossingen te promoten om de wereldwijde plasticcrisis te bestrijden.

TIPA ontwikkelt en produceert flexibele composteerbare verpakkingen die binnen enkele maanden in compost veranderen en een volledig circulaire oplossing bieden voor flexibel plastic afval. TIPA-verpakkingen bootsen de hoogwaardige eigenschappen van conventionele plastic verpakkingen na, zoals sterkte, bewerkbaarheid, transparantie en houdbaarheid, maar laten geen afval achter, net als ander organisch afval. Haar verpakkingsoplossingen voor de hele toeleveringsketen, omvatten films en laminaten voor verpakkingsfabrikanten en aangepaste verpakkingstoepassingen voor levensmiddelen- en modemerken.

In de afgelopen 15 jaar is Bio4Pack naar eigen zeggen ook uitgegroeid tot marktleider op het gebied van composteerbare verpakkingen. Het heeft verpakkingen ontwikkeld en geproduceerd die voldoen aan de wens van consumenten en producenten om schadelijk plastic verpakkingsafval te verminderen. Dit alles heeft geresulteerd in een compleet assortiment composteerbare verpakkingen die aan diverse strenge normen voldoen.

Volgens Daphna Nissenbaum, CEO & Co-Founder van TIPA is er een grote waarde en kracht in de samenwerking met andere spelers die zich gespecialiseerd zijn in duurzame verpakkingsoplossingen. "De overname van Bio4Pack stelt ons in staat onze bestaande expertise en portfolio uit te breiden en de maatwerk verpakkingsoplossingen van TIPA verder te laten groeien."

Patrick Gerritsen Bio4Pack CEO: "Het is een eer om te worden overgenomen door TIPA, aangezien dit bedrijf wereldwijd bekend staat om hun innovatieve verpakkingen. Met de uitgebreide ervaring van beide bedrijven op dit gebied ben ik ervan overtuigd dat we de plasticvervuiling op aarde aanzienlijk zullen kunnen verminderen."

Voor meer informatie:
TIPA
6 HaHarash St. 9 floor
Hod Hasharon, 4524079 (Israël)
+972-9 7796000
[email protected] 
www.tipa-corp.com 

Patrick Gerritsen
Bio4Pack
Marie-Curie-Straße 5
48529 Nordhorn (Duitsland)
+ 49 (0)5921 8183700 
[email protected] 
www.bio4pack.com 

Publicatiedatum: