Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioForum en Boerenforum doen mee aan kruiwagenmars naar Brussel

Van 24 tot 31 mei 2023 slaan een groep vrijwilligers van Belgische en Nederlandse organisaties de handen in elkaar om te pleiten voor een levende bodem. Zij doen dit symbolisch met een kruiwagenmars die vertrekt in het Nederlandse Zundert en langs Vlaamse wegen en bedrijven leidt, om te eindigen in het Europees parlement in Brussel. Zo wil deze groep mensen op een positieve manier het belang van een levende bodem onder de aandacht brengen. 

Op 24 mei vertrekt de in het Nederlandse Zundert, om dan elke dag met onze kruiwagens langs tal van bedrijven te gaan die op hun eigen manier de bodem centraal stellen. Boerenforum (28 en 29 mei) en BioForum (30 mei) nemen elk ook een dag voor hun rekening en organiseren allerlei activiteiten langs de route. Op 31 mei komen de deelnemers ten slotte aan in Brussel, waar zij hun bodemmanifest zullen overhandigen aan EU-Commissaris Frans Timmermans.

Waarom een kruiwagenmars?
Boeren, boerinnen en burgers staan voor nogal wat grote uitdagingen:  CO2, stikstof, water, klimaat en gezondheid. De kranten berichten er dagelijks over. Landbouw en natuur worden bedreigd in hun bestaan, het klimaat verandert, burgers zien hogere prijzen en een lagere kwaliteit van het voedsel. Oplossingen voor deze uitdagingen komen samen in de bodem. Als we de bodem centraal stellen kunnen we meerdere problemen werkenderwijs en gelijktijdig oplossen. Waarbij burger, boer(in) én natuur samen winnen, zo stelt de organisatie.

Voor meer informatie: www.kruiwagenmars.be 

Bron: BioForum

Publicatiedatum: