Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clearspring-oprichter Christopher Dawson wint prestigieuze Outstanding Achievement Award

Christopher Dawson, oprichter van Clearspring, is bekroond met de prestigieuze Outstanding Achievement Award op de Natural & Organic Innovation Awards. De prijsuitreiking vond plaats op 16 april, aan het eind van de eerste beursdag van de Natural & Organic Products Europe in Excel London.

Christopher Dawson toont de bijbehorende oorkonde. 

Christopher kreeg de prijs overhandigd door Patrick Tobin (managing director van Marigold Health Foods), die Dawson's impact op de internationale biologische voedingssector noemde. Hij omschreef hem als een echte pionier, die al meer dan 50 jaar biologische landbouw, duurzaamheid en een plantaardig dieet heeft bepleit en ondersteund.

Van het runnen van zijn eigen natuurvoedingswinkel in de Londense Old Street in de jaren 70, tot het verhuizen naar Japan en het werken met traditionele, ambachtelijke Japanse producenten om hen te helpen om te schakelen naar biologisch, Christopher Dawson heeft wereldwijd een enorme impact gehad op de groei van biologisch voedsel. Hij richtte Clearspring op in 1993 om biologische boeren te helpen een breder internationaal publiek te bereiken. In 2007 kreeg hij zelfs erkenning van de Japanse regering, als één van de enige niet-Japanners die de 'Award for Overseas Promotion of Japanese Food' ontving van de voormalige Japanse premier. Dit voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de promotie van Japanse biologische voeding wereldwijd.

Christopher Dawson zei over de onderscheiding: "Ik ben ongelooflijk dankbaar en vereerd dat ik deze erkenning heb gekregen. Het was een complete verrassing. Ik voel me bevoorrecht dat ik met zulke fantastische mensen werk en in een sector die ernaar streeft om de wereld beter, gezonder en duurzamer te maken. Zelfs nu ik 70 wordt, en we dit jaar het 30-jarig bestaan van Clearspring vieren, ben ik nog even enthousiast als altijd om te blijven werken."

De Natural and Organic Innovation Awards belonen het beste in biologische innovatie en de voorvechters die een grote impact hebben op de groei van biologisch en natuurlijk voedsel in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Clearspring's nieuwe Organic Japanese Kuwa Matcha was ook een finalist voor Best New Organic Drink Product.

Voor meer informatie:
Clearspring
+32 496 263 416
[email protected]k   
www.clearspring.co.uk     

Publicatiedatum: