Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe biologische soepen in wereldse smaken

Tholen - Culinaire wereldse smaken vormden de inspiratie voor de drie nieuwe biologische soepen van Machandel: Marokkaanse kikkererwtensoep, erwten muntsoep en pompoensoep garam masala. De producent is momenteel druk doende met het versturen van samples naar klanten. "De reacties die we tot nu toe hebben ontvangen zijn zeer positief. Iemand zei zelfs dat dit onze beste soepen tot nu toe zijn. De nieuwe producties staan alweer gepland en we geloven erin dat deze soepen een succes gaan worden", vertelt Danique de Boer over de laatste introductie van het in Haulerwijk gevestigde bedrijf.

Waarom is er gekozen voor wereldse smaken? "We zijn voor culinaire wereldse smaken gegaan omdat we onze huidige soepenrange wilden uitbreiden met smaken voor onze internationale klanten en hun consumenten. We zijn er van overtuigd dat er voor elk type consument een potentiƫle favoriete smaak tussen zit."

Machandel speelt met deze nieuwe producten ook in op convenience, geeft Danique aan. "De soepen zijn ideaal voor consumenten die houden van specialiteiten, maar niet altijd de tijd en of kennis hebben om dit zelf te maken. We willen graag unieke producten maken die je niet snel ziet in de winkels, dit om consumenten te triggeren om eens iets nieuws te proberen."

Danique de Boer en Jan Wolf in de stand van Machandel tijdens de Biofach 2023.

Eenpersoonsverpakking
De soepen zitten in een kleine pot met een inhoud van 370 milliliter. Danique: "Omdat de huishoudens gemiddeld steeds kleiner worden en om voedselverspilling tegen te gaan, hebben wij het formaat van de nieuwe soepen aangepast naar een eenpersoonsverpakking van 370 milliliter."

De drie varianten
De Marokkaanse kikkererwtensoep is een warme en kruidige soep, die gevuld is met kikkererwten, ui en gepureerde tomaat. Deze soep zit boordevol met plantaardige eiwitten. De textuur is vergelijkbaar met een tomatensoep.

Danique omschrijft de erwten muntsoep als een frisse en romige soep. "De soep heeft een zomers uitgesproken kleur door de doperwten en de kokosmelk. De muntkruiden geven de soep een fris en zomers smaakje."

De pompoensoep garam masala is een warme oranje soep met een specifieke kruidige smaak. De kruidensmaak is gebaseerd op de Indiase kruidenmix garam masala. "De pompoen in combinatie met kokosmelk en gepureerde tomaat geeft de soep een zachte en romige textuur." De soep is gevuld met rode paprika en ui.

Voor meer informatie:
Danique de Boer
Machandel
Turfsteker 6
8433 HT Haulerwijk
0516 425020
[email protected] 
www.machandel.com