Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian Lensen: "Trots dat wij dit nu zelf gaan produceren"

De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over

Mosterd- en sauzenfabriek De Wijndragers BV uit Zwolle heeft afgelopen week het merk Van TON uit Zierikzee overgenomen. Hierdoor wordt De Wijndragers een sterker bedrijf in de markt van mosterd, dressings en sauzen. Ook gaat De Wijndragers met het bekende Nederlandse merk Van TON voor het eerst biologische producten maken. De overname helpt De Wijndragers om door te groeien en hun langetermijndoelen te bereiken.

Over de Wijndragers
De eeuwenoude traditie van mosterd maken wordt sinds de oprichting in 1983 door mosterdmakerij De Wijndragers voortgezet. Dit gebeurde aanvankelijk vanuit een gelijknamige toren, die onderdeel is van de oude vestingwal van Zwolle. Die toren was in de middeleeuwen de vestigingsplaats van het Gilde der Wijndragers waar dan ook de naam 'De Wijndragers' vandaan komt. 

Door de jaren heen heeft De Wijndragers zich ontwikkeld tot een moderne mosterd-, dressing- en sauzenproducent die het oude ambacht nog hoog in het vaandel heeft. Tegenwoordig vindt u onze
productielocatie aan de rand van het Zwolse industrieterrein De Marslanden, waar in een volledig BRC-gecertificeerde omgeving, deels geautomatiseerd, wordt geproduceerd en afgevuld. Toch blijft
het daadwerkelijk produceren van de inmiddels wereldwijd befaamde Wijndragers-mosterd nog altijd grotendeels handwerk. Dagelijks worden alle producten, met oog voor het oude ambacht, geproduceerd van de hoogste kwaliteit grondstoffen.

Over Van TON
1978 is het jaar waarin het allemaal begon voor Van TON. Ton Schröer koopt de mosterdmakerij over van Ton de Jong en noemt het nieuwe bedrijf TONS Mosterd. De officiële opening is op 29 augustus 1979 en het pand in Roosendaal is niet groter dan 60 vierkante meter. TON gaat vol enthousiasme aan de slag. Hij is 22 jaar en heeft een bakfiets. Zo begint zijn avontuur. 

Vanaf de jaren 80 ontwikkelt Van TON zich verder in onder meer het Bio-segment. De jaren die volgen groeit Van TON zowel nationaal als internationaal. Wat volgt is een verhuizing, eerst binnen Roosendaal en later – in 2001 - naar Zierikzee. In 2018 verkoopt TON Schröer zijn fabriek aan Arthus de Bousies van het Belgische Bionat. Tot op de dag van vandaag is Van TON gevestigd In Zierikzee en worden de producten met liefde, aandacht en passie al decennialang vervaardigd in een deels geautomatiseerde omgeving. De producten worden vandaag de dag verkocht in de retail, het specialiteiten-kanaal en via groothandels.

Reactie Christian Lensen 
Christian Lensen is directeur van De Wijndragers, hij reageert als volgt op de overname: "Vanaf mijn jeugd ben ik gefascineerd door voedsel eten. Geur, kleur, smaak en presentatie van voedsel hebben daarna altijd een hoofdrol gespeeld in mijn leven. Als creatief aanjager is het mijn doel om te verrassen met unieke smaken en het waarborgen van de kwaliteit die al sinds 1983 hoog in het vaandel staat bij De Wijndragers. Dat wij nu het merk Van TON mogen toevoegen is een unieke kans. Wij staan te popelen om de hoge standaard die het merk Van TON met zich meebrengt, te integreren binnen ons productportfolio en verder te bouwen aan het merk. Van TON maakt immers de beste mayonaise die er te koop is! Ik heb al vele jaren een potje Van TON-mayonaise in de koeling staan en ben dan ook trots dat wij dit nu zelf gaan produceren."

Reactie Arthus de Bousies
Arthus de Bousies is directeur van het Belgische Bionat NV en eigenaar van Van TON. "De reden van de verkoop aan De Wijndragers BV heeft ermee te maken dat wij ons willen focussen op onze merken Natura, Bister, Bioster in onze thuismarkten België en Frankrijk. Daarnaast blijft het internationaal gewaardeerde sauzenmerk van TON wel bestaan, dit was voor ons van belang en wij hebben er vertrouwen in dat het merk bij De Wijndragers in goede handen is. De merknaam wordt doorverkocht en het merk en de producten blijven identiek. Het is alleen dat de productie verhuist uit Zierikzee. Het is en blijft een prachtig merk dat op deze manier voor de toekomst behouden blijft. Daar is het mij sinds de eerste dag om te doen geweest."

Voor meer informatie:
De Wijndragers
Paxtonstraat 5-D
8013 RP Zwolle
038 4226725
[email protected] 
www.wijndragers.nl 

Publicatiedatum: