Good Food-plan moet Belgen meer lokaal en biologisch doen eten, maar stadslandbouw is trage groeier

Het nieuwe Good Food-plan moet Belgen meer duurzaam, biologisch en lokaal doen eten. Daarvoor zijn vijftig hectare nieuwe landbouwgrond en zeker dertig nieuwe stadsboeren nodig. Maar de markt voor bio groeit niet echt, zo schrijft Bruzz. "Maar ik heb niet het gevoel dat de markt voor lokale groenten in deze tijden van inflatie zal vergroten", vertelt teler Adrien Luxen. Hij teelt biologische groenten samen met Brigitta Sartorelli in de Vlaamse Rand, in Linkebeek en hebben een nieuw terrein gekocht in buurgemeente Beersel. "Het blijft een nichemarkt. En wie naar de biowinkel gaat, koopt ook niet altijd lokaal. Daar liggen net zo goed tomaten uit Spanje." Lees hier meer.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.