Skal gaat etiketcontroles uitvoeren bij verkooppunten

De komende tijd voert Skal onaangekondigde etiketcontroles uit bij verkooppunten. Er wordt gecontroleerd of de etiketten voldoen aan de biologische wetgeving, zo meldt Skal.

Etikettering van biologische producten
De Europese biologische- en de algemene etiketteringswetgeving stellen eisen aan zichtbare kenmerken die op een etiket van een biologisch product staan. Skal heeft een bio-checker ontwikkeld voor biologische bedrijven. Met behulp van deze checker kan een biologisch bedrijf controleren of de etikettering voldoet aan de wetgeving.

Etiketcontroles bij verkooppunten
De komende tijd staan er extra inspecties gepland bij verkooppunten om de etiketten te beoordelen. Er wordt beoordeeld of het etiket voldoet aan de eisen én of de biologische aanduidingen alleen worden gebruikt voor aantoonbaar biologische producten.

Beoordeling op kantoor
De Skal-inspecteur bezoekt verkooppunten van verpakte biologische producten en maakt hier foto’s van. Op kantoor worden de etiketten beoordeeld. De etiketcontroles worden niet aangekondigd.

Bron: Skal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.