Minister Adema houdt vast aan ophok- en afschermplicht voor pluimvee

Op advies van de Deskundigengroep Dierziekten heeft minister Adema van LNV besloten om ophok- en afschermplicht voor pluimvee nog niet in te trekken. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. In het advies van de Deskundigengroep Dierziekten van donderdag 30 maart wordt de kans op een besmetting van een pluimveebedrijf met vogelgriep nog steeds als hoog ingeschat. 

De onzekerheid over de kans op een besmetting was eind maart groter dan bij het vorige advies van de deskundigen. Dat komt omdat er onvoldoende kennis bestond over de genetische eigenschappen van de H5N1-variant van vogelgriep die onder kokmeeuwen voor besmettingen zorgt. Adema vraagt de experts een nieuwe beoordeling van het risico op uitbraken bij pluimvee, omdat er inmiddels mogelijk meer kennis bestaat van deze genetische variant, de effecten op de broedende kokmeeuwen en de invloed op de vogelgriepsituatie in Nederland.

Bron: Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.