Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heleboel nieuwe gezichten die in de winkel kwamen kijken"

Grote berg compost blikvanger tijdens 'stronteigenwijs' voorjaarsspektakel

Tholen - De gigantische hoop compost voor de winkel van Gedeelde Weelde trok afgelopen vrijdag en zaterdag veel bekijks. Onder het mom van 'Wij zijn stronteigenwijs' gaf de coöperatieve winkel tijdens het voorjaarsspektakel 20 kuub gratis compost weg. Rond 10 uur stortte een vrachtwagen een berg tuinaardecompost van Bio-Kultura op het Petrus Regoutplein, goed voor 260 kruiwagens en ruim 2000 emmers.

Ondernemerslid Chantal Febvre vertelde vrijdag begin van de middag al dat de actie een groot succes was. "De compost wordt met emmers, kruiwagens, kliko's en fietsen opgehaald door inwoners van Maastricht. Ondertussen is de winkel stampvol en genieten klanten van proeverijen, verse kruiden overal in de winkel en korting op van alles. Het lijkt wel een tuincentrum. Op naar meer groen en biodiversiteit in de binnenstad van Maastricht!"

Carlos Gubbels blikt maandagochtend vanuit de winkel terug op de actie: "We hebben vrijdag en zaterdag heel drukke dagen gehad. Er was heel veel aanloop en erg veel mensen die langsliepen en zichtbaar onder de indruk waren van de grote hoop die voor de winkel lag." De actie heeft ook zeker nieuwe mensen aangetrokken, geeft hij aan: "De bestaande klanten vonden het een heel leuke actie, maar er zaten ook veel nieuwe gezichten tussen. Zij liepen langs, zagen de hoop en kwamen zodoende ook in de winkel kijken."

Kinderen waren van harte uitgenodigd om een zaadje te komen planten om er thuis een mooie bloem uit te laten groeien. Er waren ook diverse proeverijen in de winkel. Carlos: "Mensen kwamen ook naar binnen om te proeven. Het was al met al echt een groot succes. Misschien moeten we vaker een hoop compost voor de deur leggen. Er heerste een heel leuke sfeer, de actie was al met al zeer geslaagd."

De klanten waren heel inventief, zo ging het onder andere mee in de fietstas en op de foto rechts is te zien hoe een buurtbewoner een kliko vult met compost. 

Aankondiging
Gedeelde Weelde kondigde de actie begin april aan in de eigen nieuwsbrief en op 22 april gaven ze nog wat extra toelichting: 'Wij hechten waarde aan een gezonde bodem. Maar ook hechten wij waarde aan biodiversiteit in onze (binnen)stad. Daarom werken wij samen met enkele buren aan een project: Sphinx Groen. Onze winkel ligt in het zogenaamde Sphinxkwartier. Wij willen bijdragen aan vergroening en vergroting van de biodiversiteit hier in de stad, en dit begint met een levendige bodem.'

Voor meer informatie:
Coöperatie Gedeelde Weelde
Petrus Regoutplein 2
6211 XX Maastricht
043 7370119
[email protected] 
www.gedeeldeweelde.nl