Skal zet 50 kruiscontroles en een ketenonderzoek in

Aanvullend toezicht op biologische zuivelsector

Skal voert dit jaar aanvullend toezicht uit op de biologische zuivelsector. Doel van het aanvullende toezicht op de zuivelsector is om meer inzicht te krijgen in de eventuele risico's voor de biologische betrouwbaarheid in de keten, van melkveehouder, handelsbedrijven, coöperaties, verwerkers tot en met de winkels. Om dit te onderzoeken zet Skal in 2023 vijftig kruiscontroles en een ketenonderzoek in.
Traceerbaarheid van biologische producten is een belangrijk onderdeel van de biologische wetgeving. Bij het ketenonderzoek worden biologische zuivelproducten gekocht in de supermarkt of biologische speciaalzaak. Vervolgens onderzoekt Skal alle schakels tot aan de melkveehouder.

Kruiscontroles
Met kruiscontroles wordt gecontroleerd of verhandelde hoeveelheden product tussen schakels in de keten overeenkomen. De beoogde producten zijn rauwe melk, taptemelk, room, wei, kaas, (dagverse) zuivelproducten en poederproducten.

Betrouwbaarheid
Skal zet zich in voor de betrouwbaarheid van biologische producten voor de consument. Om die betrouwbaarheid te waarborgen, zet Skal jaarlijks extra toezicht in om de betrouwbaarheid van biologische productketens te onderzoeken. Biologische zuivel behoort al jaren tot de bestverkochte biologische producten in de Nederlandse supermarkten.  Mede daarom is er dit jaar voor gekozen om de zuivelsector onder de loep te nemen.

De onderzoeksresultaten uit 2023 gebruikt Skal om het reguliere toezicht aan te scherpen.

Foto: Dreamstime

Voor meer informatie:
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
038 4268181
info@skal.nl  
www.skal.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.