FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs voor mei met 4,75 naar 56,25 euro

FrieslandCampina verlaagt zijn garantieprijs voor biologische boerderijmelk voor mei met 4,75 euro naar 56,25 euro per 100 kilogram ten opzichte van april (61,00 euro per 100 kilogram), inclusief een kleine neerwaartse correctie over de afgelopen periode. De Europese markt kent momenteel een overschot aan biologische melk. De verwachting is dat als gevolg hiervan de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen zullen verlagen, zo meldt Campina.

De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met mei bedraagt 61,70 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor biologische boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58% eiwit, 4,45% vet en 4,54% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kilogram melk op jaarbasis.

Bron: FrieslandCampina


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.