Proefveldje met bio-aardappelen op Landgoed Velhorst

Jan Boer poot elk jaar een proefveld aardappelen op Landgoed Velhorst. Het landgoed heeft samen met aardappelspecialist Jacob Eising ook een biologisch kweekprogramma, aangesloten bij Bioimpuls. "Daarbij proberen we nieuwe rassen te kweken met gestapelde resistenties maar ook goede landbouweigenschappen zoals opbrengst, stikstof effici├źnte en natuurlijk kook- en bakeigenschappen. Dank voor wederom een mooi filmpje en toelichting Jan", aldus Arjen van Buuren.

Uit het filmpje blijkt maar weer dat veredeling echt een precisiewerk is. Jacob vertelt in het filmpje dat hij op het proefveldje op het landgoed in de buurt van Lochem van zijn derde- en ouderejaars klonen die sterk tegen phytophthora zijn twee knollen neerzet. Dit om een indruk te krijgen van hoe ze op dit veldje groeien. Hij probeert de knollen behoorlijk diep weg te leggen, zodat ze meer vocht en een betere knolzetting hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.