Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe composteerbare hondenpoepzakjes

Om de cirkel rond te maken heeft Yarrah Organic Petfood onlangs hondenpoepzakjes geïntroduceerd. De hondenpoepzakjes zijn gemaakt van bio-based materialen op basis van zetmeel en zijn GGO-vrij. Ze zijn volledig afbreekbaar en geurloos. Ondanks dat de zakjes composteerbaar zijn, is hondenpoep dat niet. Gooi daarom gebruikte zakjes weg in de afvalbak of in een gemeentelijke composterings-installatie die huisdieruitwerpselen accepteert.

"Bij Yarrah zijn we al 30 jaar gepassioneerd bezig met het maken van biologische dierenvoeding, en we willen ons steentje bijdragen aan een betere planeet. Door onze poepzakjes te gebruiken, help je de biodiversiteit te beschermen en de natuur schoon te houden. Bovendien wordt elke verpakking geleverd met 60 zakjes, zodat je altijd voorbereid bent op je volgende avontuur. Dus ga aan de slag, ruim hondenpoep op, en laten we de planeet beter achterlaten dan we haar gevonden hebben", vertelt Daan van der Mooren namens Yarrah.

Vorig jaar zat Yarrah in een item van EditieNL met de titel 'Hond is stikstoffabriek'. Uit onderzoek van de Universiteit van Gent bleek namelijk dat hondenpoep niet alleen voor overlast zorgt, maar dat het ook de natuur kan beschadigen. De uitwerpselen stoten stikstof en fosfor uit en dat kan onder meer een negatief effect hebben op de biodiversiteit. Daan: "Het is dus belangrijk voor de natuur om de uitwerpselen zo snel mogelijk op te ruimen en daarvoor zijn onze duurzame hondenpoepzakjes natuurlijk een heel goede optie. Daarnaast zorgen wij voor vezelrijk voer wat goed opneembaar is en zorgt voor minder ontlasting."

Voor meer informatie:
Daan van der Mooren
Yarrah Organic Petfood
Van Leeuwenhoekstraat 26
3846 CB Harderwijk
Tel.: 0341 439850
[email protected] 
www.yarrah.com