Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in tunnel en koude kas

Meerwaarde geënte planten onderzocht in project biologische komkommerteelt

De teelt van bio komkommers in tunnel vormt voor telers een uitdaging en er heersen nog een aantal praktische vragen. De meest voorkomende vragen gaan over de bestrijding van spint, de zinvolheid van het gebruik van geënte planten in een tunnel en het beste moment om een tweede planting komkommer te doen. Het doel van een nieuwe CCBT-project van Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG) is om telers een antwoord te bieden op bovenstaande vragen zodat ze keuzes kunnen maken die bijdragen tot een economische rendabele komkommerteelt. 

Binnen een eerste proef dit jaar is de wens om na te gaan of het gebruik van geënte planten een meerwaarde is of kan zijn. De PCG gaat de twee meest courant geteelde komkommerrassen geënt en ongeënt met elkaar vergelijken. 

Daarnaast zullen een aantal beheersingspraktijken tegen spint bekeken worden. Zo zal het op regelmatige basis nat zetten van de planten uitgetest worden, naast het éénmalig versus herhaald inzetten van roofmijten.

In 2024 zal in een vervolgproef een vergelijking gemaakt worden tussen één en twee teelten per seizoen, en zal er gezocht worden naar het ideale zaai- en planttijdstip voor de tweede teelt.

Bron: PCG 

Publicatiedatum: