Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Naast de energietransitie en grondstoffentransitie is er ook de eiwittransitie"

Marion van Vught is eigenaar van biologische slagerij & delicatessenzaak ONS. Zij neemt Hilversum100 mee door haar zaak en vertelt over duurzaam ondernemen en de eiwittransitie. Nou ja, het is niet alleen haar zaak. Alles wat in de winkel is te vinden is van ONS. En daarbij is Marion niet alleen slager. Zij zet zich volop in voor de eiwittransitie en voor het bereikbaar maken van gezond eten voor heel veel meer inwoners in Hilversum, zo schrijft Hilversum100.



Wat is eigenlijk de Eiwittransitie?
Naast de energietransitie en grondstoffentransitie is er ook de eiwittransitie. Wat betekent deze transitie? "Voor de impact van ons voedsel op het milieu is het heel belangrijk dat we minder dierlijke eiwitten of proteïnes gaan gebruiken. En deze transitie naar meer plantaardige eiwitten kan best een uitdaging zijn voor mensen die daar nog niet of weinig bekend mee zijn." Ze geven daarom wat tips.

Bekijk hier het volledige interview met Marion van Vught 

Bron: Hilversum100

Publicatiedatum: