Nieuwe duurzame werkkleding voor Spar-medewerkers

Tholen - Alle medewerkers van de Nederlandse Spar-winkels worden dit jaar in nieuwe werkkleding gestoken. De nieuwe kleding oogt niet alleen heel anders, maar is ook volledig met duurzame materialen geproduceerd. Er is onder meer gebruik gemaakt van biologisch katoen. Op ieder kledingstuk is een duurzaamheidslabel bevestigd en de oude werkkleding zal gerecycled worden.

"De samenstelling en dus het aandeel biologisch katoen verschilt per artikel in de lijn. Het ene artikel is bijvoorbeeld volledig gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen, dat geldt onder meer voor het jasje. Er zijn ook artikelen bij waarvoor we gerecycled polyester gebruiken. Hiervoor hebben we conventioneel polyester vervangen door polyester dat gemaakt is van gerecyclede PET flessen", vertelt Mandy Fleur, project manager bij Company Fits, de bedrijfskledingspecialist die de nieuwe bedrijfskleding heeft vervaardigd.

Mandy geeft aan dat de beschikbaarheid van bio-katoen hier en daar wel een uitdaging oplevert. "Gedurende de ontwikkeling van de lijn was biologisch katoen een periode heel lastig te verkrijgen, maar inmiddels loopt dit weer goed."

Na een uitgebreid testtraject en met een klankbordgroep van ondernemers is uiteindelijk gekozen voor deze nieuwe lijn. De collectie is ontworpen door designbureau Yellow Dress Retail en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke tinten en materialen. De uitstraling is ambachtelijk, modern en gastvrij. Tegelijkertijd is de nieuwe lijn comfortabel maar ook sfeervol en toegankelijk.

Gebruik van duurzame materialen
Spar meldt in het persbericht dat het bijzondere aan de nieuwe kledinglijn het duurzaamheidsaspect is. De lijn is volledig van duurzame materialen geproduceerd. Dit betekent dat conventioneel katoen en polyester vervangen zijn door GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en polyester van gerecyclede petflessen.

Marlies van Wijk, formule specialist bij Spar zegt hierover: "Daar zijn we erg trots op en we laten dit dan ook graag zien. Daarom is op ieder kledingstuk een duurzaamheidslabel bevestigd. Dit label laat zien van welke duurzame materialen het artikel gemaakt is. Bij de uitlevering van de nieuwe kleding krijgen winkels een zak toegestuurd om de oude kleding retour te sturen, zodat we het kunnen recyclen."

Gefaseerde invoer
De uitlevering van de nieuwe bedrijfskleding verloopt gefaseerd en begint medio april 2023. Het is de bedoeling dat alle Spar-winkelmedewerkers vóór het einde van dit jaar in het nieuw gehuld zijn.

Voor meer informatie:
Mandy Fleur
Company Fits
Tweelingenlaan 85
7324 BL Apeldoorn
055 5190473
mandy@companyfits.nl 
www.companyfits.nl 

SPAR
Zijlweg 19
5145 NR Waalwijk
088 4457777
servicebureau@despar.nl 
www.spar.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.