Alain Alarcón van Banagrumes:

"Met Pasen zijn Franse consumenten enthousiast en willen ze graag flink uitpakken"

Hoewel met Pasen asperges nog steeds de best verkopende producten zijn in Frankrijk, profiteren veel andere groenten- en ook fruitsoorten eveneens van deze feestelijke periode. "Over het algemeen verkopen exotische vruchten goed tijdens Pasen. Mensen komen tijdens de paasdagen met de rest van hun familie bij elkaar en willen dan graag flink uitpakken. Consumenten zijn enthousiast en letten hierdoor minder op de prijs", vertelt Alain Alarcón, directeur van groothandel Banagrumes op de MIN markt van Rungis. 

Biologische groene asperges uit Spanje
Banagrumes verkoopt momenteel biologische groene asperges uit het Spaanse Extremadura. "Wij zijn vooral gespecialiseerd in het verhandelen van biologische groene asperges uit Spanje, die we van twee verschillende leveranciers ontvangen en onder het merk 'Bio Sélect' verkopen. De producten verkopen goed."

Ondanks de moeilijke economische context blijft de groothandelaar positief over het lopende jaar. "We hebben enige zichtbaarheid op onze balans voor de komende 6 maanden, aangezien we eind september afsluiten. We zijn begin oktober begonnen en eind maart waren onze hoeveelheden toegenomen, waardoor ook onze omzet steeg, aangezien onze prijzen ook omhoog moesten. Dit jaar ziet er dus vrij positief uit, ook al hadden we in februari een dipje. Zoals overal heeft ook ons biologisch aanbod te lijden, hoewel onze biologische bananen goed blijven verkopen. Maar over het geheel genomen zijn onze resultaten tot nu toe beter dan vorig jaar."

Voor meer informatie:
Alain Alarcon
Banagrumes
Tél. : +33 (0)1 45 12 28 40
direction@banagrumes.com 
www.banagrumes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.