Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeense bio blauwe bessenteler lanceert The Blue Renaissance

De in Făgăraș gevestigde biologische blauwe bessenteler Dealul cu Afine heeft een nieuw wereldmerk gelanceerd in het kader van plannen om de komende 12 maanden verschillende internationale markten te bereiken: The Blue Renaissance. De VAE, Saoedi-Arabië, Qatar, Duitsland en het VK zijn de doelmarkten voor uitbreiding. De VAE en Duitsland staan dit jaar als eerste op de lijst.

Het bedrijf heeft momenteel 10 ha grond in het dorp Toderița, nabij Făgăraș, provincie Brașov, en een verwerkingsbedrijf in Iași. Sinds de aankoop van het blauwe bessenteeltbedrijf in 2016 hebben eigenaar Ajay Naqvi en zijn familie ongeveer 1 miljoen euro geïnvesteerd in capaciteitsopbouw, merkopbouw en productontwikkeling. 800.000 euro werd opgehaald bij internationale investeerders.

Ajay Naqvi, CEO van The Blue Renaissance: "De wereldwijde sapindustrie is ongeveer 150 miljard dollar waard, maar in die 150 miljard dollar zit heel weinig echt sap. Het is vooral water, suiker en concentraten. Wij hebben daarom de stap gewaagd om een sap te creëren dat zowel gezond als lekker is, zonder toevoeging van suiker of conserveringsmiddelen. Daarom geloven we dat ons Roemeense merk de standaardkeuze zal worden voor mensen die overal ter wereld gezond willen leven."

Bron: romania-insider.com

Publicatiedatum: