ONOFF: “Mensen kunnen hele trossen kappen"

"Voor onze kokosroom wordt geoogst door mensen, niet door apen"

Voor het maken van kokosroom gebruikt ONOFF kokosnoten die worden geoogst door mensen en niet door apen. Dit wordt gedaan door boeren met behulp van ladders en stokken met een mes eraan.

In de Nederlandse pers verschenen onlangs opnieuw berichten over het plukken van kokosnoten in Thailand door apen voor de kokosindustrie. Uit onderzoek van de dierenrechtenorganisatie PETA naar de leefomstandigheden van apen in Thailand zou blijken dat de dieren worden mishandeld, veelal vastgebonden en opgesloten zitten en gedwongen worden kokosnoten te plukken. ONOFF distantieert zich van deze werkwijze en benadrukt nogmaals dat er voor hun producten nooit apen mogen worden gebruikt bij het plukken van kokosnoten (of andere andere gewassen).

Een kokosboer die een tros kokosnoten oogst voor het maken van onder meer ONOFF kokosroom.

De producent die ONOFF kokosroom maakt, legt uit: “Wij werken nauw samen met onze boeren die ook bij ons onder contract staan. De boodschap om geen apen te gebruiken bij het oogsten van kokosnoten wordt aan al onze partners in de keten gecommuniceerd. Wij gebruiken geen apen en staan dit ook niet toe.”

Apen plukken veel minder dan mensen
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, plukken apen veel minder kokosnoten dan mensen. Apen plukken er een tegelijk door deze met hun voeten los te draaien. Mensen kunnen met een mes meteen een hele tros kappen. Echt veel sneller. De producent benadrukt dat veel andere producenten ook geen apen inzetten voor het oogsten. "Bij de meeste andere producenten is dit ook niet het geval. Thailand heeft 128,000 hectare kokosnootplantages. Andere landen zoals Indonesië, de Filipijnen nog veel meer. Daar zijn simpelweg niet genoeg apen voor. In de praktijk is dit plukken door apen vooral een toeristische attractie, maar daar doen wij niet aan mee."

ONOFF spices maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam met oog voor de natuur. Het is ook sociaal met aandacht voor de werkomstandigheden en inkomsten van de boeren in Thailand. De producten bevatten geen kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. ONOFF doet geen concessies aan de smaak, die is echt Thais. Alle soepen, curry's en woksauzen zijn zo samengesteld dat iedereen er thuis in een handomdraai een Thais gerecht mee kan maken.

Voor meer informatie:
ONOFF
info@onoffspices.nl 
www.onoffspices.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.