"Zeker nu interessant omdat de producten wat aantrekkelijker geprijsd zijn"

Alnatura nieuw in de Nederlandse winkelschappen

Tholen - Bij RealFlavors zijn sinds kort meer dan 200 producten van Alnatura verkrijgbaar. "Hiermee bieden we de natuurvoedingswinkeliers in Nederland echt iets unieks. Dit is zeker in de huidige omstandigheden een interessant assortiment omdat de producten wat aantrekkelijker geprijsd zijn. Alnatura heeft als doel dat biologisch betaalbaar is voor iedereen. De consument lijkt wat weg te trekken bij de biospeciaalzaken en met een assortiment als dit kan je ze producten tegen een aantrekkelijkere prijs aanbieden", vertelt Jordy Versteeg, oprichter van de in Zaltbommel gevestigde groothandel.

Bert en Jordy Versteeg brachten in februari 2023 een bezoek aan de Biofach in Neurenberg.

Verschillende winkels hebben via RealFlavors inmiddels al wat Alnatura-producten opgenomen. "Gimsel Apeldoorn is er daar één van, daar slaat het supergoed aan. Het is een ideaal moment om Alnatura als huismerk te gaan voeren. Het gaat om een compleet aanbod, waarbij goed nagedacht is over de recepturen. Door deze uitgebreide productlijn op te nemen wil ik de winkeliers triggeren om wat nieuws in het schap te zetten. Veel Alnatura-producten zijn qua prijsniveau gelijk aan AH biologisch. Met dit merk kunnen we lichtgroene consumenten terugwinnen"

Het Alnatura-aanbod bij RealFlavors bestaat uit ongeveer 230 producten. "Het gaat om een heel breed DKW assortiment, variërend van pasta tot drinks en van specerijen tot thee. De 'gemüse bouillon' is tot nu toe het meest gevraagde Alnatura-product bij RealFlavors. Gevolgd door een hele bups producten, waaronder passata, rijstwafels en havervlokken. Er zitten ook wat typisch Duitse producten tussen, de tarwe spätzle slaat in Nederland bijvoorbeeld ook aan. We merken ook zeker dat er wat smaakverschil is, zo is de chocolade minder zoet. Over het algemeen bevatten de producten van Alnatura minder zout en suiker. Ze laten een panel van levensmiddelentechnologen de producten beoordelen, zij functioneren onafhankelijk en hebben een vetorecht. Aan de hand van hun bevindingen past Alnatura de receptuur aan."

Het panel van levensmiddelentechnologen.

Jordy vertelt dat hij ook onder de indruk is van het inkoopbeleid van Alnatura. "Hier zijn ze heel bewust mee bezig. Zo gebruiken ze zoveel mogelijk Europese ingrediënten, witte bonen uit Italië bijvoorbeeld en de soja is afkomstig uit Oostenrijk.

Voor meer informatie:
Jordy Versteeg
RealFlavors
Valeton 4J
5301 LW Zaltbommel
06 55265509
j.versteeg@realflavors.nl  
www.realflavors.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.