Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ

Een aanzienlijke hoeveelheid biologische legpluimveehouders zijn de laatste maanden overgestapt op scharreleieren. Pluimveehoudersorganisatie Avined meldt dat ze regelmatig vragen ontvangen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar een houderijvorm met scharrelkippen of vrije uitloop. Een ondernemer die daarvoor kiest moet dat melden bij Skal. Hiermee kan er sneller worden opgestart indien er ooit besloten wordt om terug te gaan naar een biologische houderijvorm. Na de afmelding bij Skal wordt het biologische certificaat ingetrokken en dient u zich te melden bij COKZ. COKZ zal in de leegstand een stalmeting uitvoeren om te bepalen hoeveel dieren maximaal in de stal en/of uitloop gehouden mogen worden. 

De houderijvorm dient u voor het starten van een nieuwe ronde in Mijn AVINED aan te passen. De handleiding voor het wijzigen van staleigenschappen vindt u hier. Wisselt u tijdens een ronde? Dan kunt u niet zelf de houderijvorm aanpassen en kunt u hiervoor een mail sturen naar [email protected].

Zorg er altijd voor dat u niet over de maximale wettelijke aantallen heen gaat. Indien COKZ dit constateert kan dit voor u nadelige gevolgen hebben. De opzet aantallen in de KIP database (Mijn AVINED) zijn leidend. Uitval kan tijdens een ronde niet gemeld worden in KIP. Bent u deelnemer van IKB Ei of andere schema's? Vergeet dan niet om de wijzigingen door te geven aan uw Certificerende Instantie.

Voor meer informatie:
Stichting AVINED
Postbus 2703
3430 GC Nieuwegein
088 9984340
[email protected] 
www.avined.nl 

Bron: Avined

Publicatiedatum: