Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Publiek-private partnerschappen en de toekomst van bio in Oost-Europa

In Albanië, Servië en Oekraïne zijn verschillende publiek-private partnerschappen (PPP's) van start gegaan die worden ondersteund door het project Organic Trade 4 Development in Eastern Europe (OT4D). De resultaten volgen. Terwijl we wachten op de resultaten van hun werk in de komende maanden, kunt u meer lezen over de initiatieven die de toekomst van de biologische sector in Oost-Europa vormgeven.

Het project (OT4D) zet zijn succesvolle reis voort om de ontwikkeling van biologische producten in Albanië, Servië en Oekraïne te versnellen door de export van biologische producten, partnerschappen met de particuliere sector en duurzame binnenlandse groei te bevorderen. De PPP's zijn opgezet om biologische exportpartnerschappen te ondersteunen en de productie- en handelscapaciteiten van belanghebbenden in de biologische sector in de doellanden te helpen vergroten en zo concurrerender te worden op de internationale markt.

Dit zijn de PPP's per land. Een van de projecten in Albanië is de uitvoering van de biologische teelt van geneeskrachtige en aromatische planten in de regio Prrenjas. Verder gaat het om ontwikkeling van de biologische kruidensector in de regio Rrogozhine, verbetering van het concurrentievermogen en de duurzaamheid van medicinale en aromatische planten door geavanceerde technologieën en biologische productie. Ook wordt er gewerkt aan het vergroten van de export van biologische olijfolie in Albanië door meer opslagcapaciteit en sterkere toeleveringsketens.

In Servië zal ingezet worden op sterkere toeleveringsketens voor biologische delicatessen uit Servië in de DACH-regio, revitalisering van het koelhuis in Boturic, ondersteuning van de ontwikkeling van klimaatbestendige biologische frambozenproductie in het Brus-gebied in Servië en een duurzame en klimaatbestendige waardeketen voor zonnebloemen en bijbehorende innovatieve klimaatbestendige productiesystemen. En in Oekraïne tot slot gaat men aan de slag met de ontwikkeling van biologische bessen in gemengde territoriale gemeenschappen

Lees hier meer over de initiatieven die de toekomst van de biologische sector in Oost-Europa vormgeven. 

Bron: IFOAM Organic Europe

Publicatiedatum: