Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12,5 jaar Biojournaal - terugblik op de eerste publicatieweek

Tholen - Deze week is het 12,5 jaar geleden dat we de eerste Biojournaal-nieuwsbrieven verstuurd hebben. Na het succes van onder meer www.agf.nl, besloot Pieter Boekhout op veler verzoek te gaan kijken naar een nieuw platform waarop al het relevante nieuws over en uit de gehele bio-sector gepubliceerd wordt. Dat werd Biojournaal. En nog altijd is er dagelijks veel bio-nieuws te melden.

In de periode voorafgaand aan de eerste publicatieweek ging redacteur Lenneke bij allerlei bedrijven op bezoek om kennis te maken. Van 13 tot en met 17 september 2010 verschenen de eerste 5 Biojournaal-nieuwsbrieven bij de abonnees in de mailbox. Wat kwam daarin aan bod?

Namens Biologica (de voorloper van Bionext) kwamen Marian Blom en toenmalig directeur Koen van der Drift aan het woord. Alex van Hootegem vertelde waarom regionaal voorop staat in het assortiment van De Grote Verleiding. Peter Lamet vertelde over de historie en werkwijze van BD-Totaal. Namens Skal gaf Chris Maan aan niet blij te zijn met de overvloed aan logo's en vertrouwde op de betrouwbaarheid die het EKO-keurmerk voor veel mensen uitstraalt. In die periode werden het EKO-keurmerk en het nieuwe verplichte EU-logo (het inmiddels welbekende 'blaadje') nog vaak naast elkaar op de verpakking geplaatst.

Ook werden artikelen gepubliceerd over Naturelle, Baby Natura, Maasplant, Kaasmakerij De Jong, Eetbiologisch.nl, B!O-alga, BioWorld en provincie Noord-Holland. De Reclame Code Commissie wees een klacht over 'luie biologische boeren' af. Bio Planet wilde naar twintig vestigingen groeien (dat is gelukt - de teller staat nu op 32). De Nieuwe Band introduceerde de eerste biologische rijst met Max Havelaar-keurmerk in Nederland. En Friethoes ging landelijk met een mobiele biologische frietkar.