Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

INRAE en FiBL verlengen samenwerkingsovereenkomst

Op de internationale landbouwbeurs in Parijs hebben Philippe Mauguin, voorzitter en directeur-generaal van INRAE, het nationale onderzoeksinstituut voor landbouw, voeding en milieu in Frankrijk, en Knut Schmidtke, directeur van het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw FiBL, de in 2017 ondertekende samenwerkingsovereenkomst vernieuwd. De Europese Unie heeft zich ertoe verbonden om tegen 2030 ten minste 25 procent van de landbouwgrond te gebruiken voor biologische landbouw, maar de vraag voor onderzoek en voor actoren in het veld is hoe deze toename kan worden bereikt.

INRAE en FiBL werken al enkele jaren samen op het gebied van onderzoek. Onderzoekers van de twee instituten hebben de afgelopen vijf jaar samengewerkt aan meer dan tien Europese projecten.

Philippe Mauguin, voorzitter en directeur-generaal van INRAE, en Knut Schmidtke, directeur van FiBL Zwitserland, hernieuwen de in 2017 ondertekende samenwerkingsovereenkomst. (Foto: INRAE, Nicolas Bertrand) 

Deze samenwerking moet bijdragen tot de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw en de begeleiding van de groei ervan, de verstrekking van de nodige middelen die de biologische landbouw nodig heeft, het waarborgen van de productiviteit en de kwaliteit van levensmiddelen (bewaring, verwerking, kwaliteit en gezondheid) en het onderzoek naar de coƫxistentie van productiesystemen (biologische landbouw, andere labels, conventionele landbouw).

De verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen INRAE en de FiBL bevestigt de wil van beide instituten om op deze punten samen te werken. De uitwisseling van wetenschappers, de gezamenlijke begeleiding van doctoraalstudenten en de gezamenlijke uitvoering van grote onderzoeksprojecten zullen verder worden uitgebreid. Voor 2023 en 2024 zijn diverse bezoeken aan Frankrijk en Zwitserland gepland om de betrekkingen verder te versterken en nieuwe projecten te initiƫren.

Bron: FiBL

Publicatiedatum: