Zwitserse markt voor biologische champignons op koers

Ondanks een lichte daling van de totale Zwitserse markt (champignons en andere eetbare paddenstoelen) van 13.537 ton in 2021 naar 12.906 ton in 2022, ligt de markt voor Zwitserse champignons op koers. Vooral de ontwikkeling van biologische champignons in Zwitserland (+89% ten opzichte van het voorgaande jaar) en het toegenomen marktaandeel van 50% voor andere eetbare paddenstoelen in Zwitserland stemmen tot tevredenheid. Op de markt voor verse champignons werd een minimale daling van ongeveer - 5% ten opzichte van het voorgaande jaar genoteerd. Zwitserse shiitakes en andere liggen op een vergelijkbaar niveau als in 2021.

Met +4% liggen de Zwitserse koningsoesterzwammen op een groeikoers en staan ze op de eerste plaats op het lijstje van de Zwitserse consument. Een directe vergelijking met 2021 moet toch met een korreltje zout worden genomen, want de coronajaren, de huidige marktsituatie en de prijsstijgingen hebben nog invloed. Verder waren er omschakelingen naar biologische tuinbouw en een overname binnen de aangesloten bedrijven.

Bron: VSP-Produktionsstatistik und BLW

Voor meer informatie:
Verband Schweizer Pilzproduzenten VSP
c/o TierraBerna GmbH
Löwenplatz 3
3303 Jegenstorf, Zwitserland
Tel: +41 (0)31 517 81 30
info@champignons-suisses.ch
www.champignons-suisses.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.