Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met 36.000 vakbezoekers 'minder druk, wel goed'

Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023

Tholen - De biologische sector verzamelde zich van 14 tot en met 17 februari weer in Neurenberg. Er stonden dit jaar 2.765 exposanten op de Biofach - 222 daarvan op de Vivaness - waaronder meer dan 100 exposanten uit Nederland. Het vierdaagse evenement trok dit keer bijna 36.000 vakbezoekers uit 135 landen. Biojournaal bezocht alle Nederlandse exposanten.

Het overgrote merendeel van de Nederlandse standhouders toonde zich zeer tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. 'Minder druk, wel goed' - zo luidde de algemene conclusie (ter illustratie: in 2020 bezochten 47.000 vakbezoekers de beurs). Er was tijd voor kwalitatieve gesprekken met wat meer diepgang, minder vluchtige contacten dus. En het is en blijft de plek voor een weerzien met diverse handelspartners en leveranciers van over de hele wereld. 

Klik hier om de fotoreportage te bekijken. 

De stands van Udea, Tradin Organic Agriculture, Brinkers en FZ Organic Food. 

Meer dan de helft van de Nederlandse exposanten was als vanouds te vinden in hal 5. En in alle andere hallen (1, 2, 3A, 4, 4A, 5, 6, 7, 7A, 8, 9 en Vivaness-hal 3C) stond steeds minimaal 1 uit Nederland afkomstig bedrijf.

Debutanten en nieuwe producten
Tot de Biofach-debutanten behoorden: Amalthea, Asianuts, Fumico, Grounded International, John Altman, Nedstar, NH Superfoods, Ravensbergen Food, Ruby Trading en JB Diesch (Searoop). In de fotoreportage kom je allerlei nieuwe producten tegen, waaronder aardappelchips met truffelsmaak, Sparkling Ging'r en sparkling soda, een paas-chocoladereep, Feijoada Beans & Taco Bean Mix, Sweet Potato chips die gemaaks is van in Nederland geteelde biologische zoete aardappelen, de drankjes Casia en Naga, evenals rul gehakt. En op de Vivaness werden deze nieuwtjes gespot: natuurlijke make-up voor kinderen, SPF 30 facecream, bio astaxanthine en menstruatieondergoed gemaakt van bio-katoen.

Volgende editie: 13-16 februari 2024
Net als tijdens de eenmalige zomereditie in 2022 vond de beurs plaats van dinsdag tot en met vrijdag. Begin 2021 besloot de beursorganisator om de openingsdag naar dinsdag te verschuiven (in plaats van woensdag), waarmee de zaterdag als beursdag kwam te vervallen. De organisatie kwam met dit besluit zowel de exposanten als bezoekers tegemoet.

De volgende editie van de Biofach/Vivaness zal van 13 tot en met 16 februari 2024 in het Exhibition Centre Nuremberg gehouden worden.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken. 

Voor meer informatie: www.biofach.de