Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij

Er komt een pilot om te onderzoeken hoe een minimumpercentage biologische producten in publieke keukens vorm kan krijgen. Dat schrijft Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Met de pilot wil de minister inzicht krijgen in welk percentage biologische producten van Nederlandse bodem uitgevraagd kan worden.

Anderhalf jaar geleden nam de Tweede Kamer een motie van Caroline van der Plas (BBB) en Laura Bromet (GroenLinks) aan, waarin zij de regering opriepen om te onderzoeken op welke wijze de Rijksoverheid de afname van Nederlandse biologische producten kan vergroten door te kijken naar de aanbestedingseisen. Daarna volgde een onderzoek waaruit onder meer bleek dat een grote groep rijksambtenaren aangaf bereid te zijn om meer biologische producten te kopen en daar ook meer voor te willen betalen.

"Ik sta positief tegenover het stimuleren van de afname van biologische producten door de Rijksoverheid, zoveel mogelijk van Nederlandse afkomst.", aldus Bruins Slot. "Dit past binnen de inzet van het kabinet op de groei van biologische landbouw en binnen het uitgangspunt in het coalitieakkoord dat de overheid zich bij haar inkoop committeert aan duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel."

Met de resultaten van pilot en de ontwikkelingen rondom het actieplan biologisch en het Landbouwakkoord, zal Bruins Slot samen met de minister van LNV een besluit nemen over het hanteren van een minimumpercentage biologische inkoop binnen de Rijksoverheid. De  Kamer zal hierover via de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk 2023 worden ge├»nformeerd.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.