Politici bezoeken bio-bedrijven

Op meerdere plekken in het land kregen biologische bedrijven in de afgelopen dagen bezoek van politici. In Maartensdijk bezocht een Utrechtse delegatie van GroenLinks tuinderij Eyckenstein. Luuk Schouten vertelde hoe de bodem in balans blijft door onder meer vruchtwisseling. De producten uit de tuinderij worden in de regio verkocht. “We laten zien dat het gewoon kan. Het is niet altijd makkelijk, maar het is wel mogelijk.” 

 

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen bezocht vrijdag de Eemlandhoeve in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg. De hoeve is een innovatieve agrarische locatie met veel nevenactiviteiten, zoals toerisme. Zo is er "slapen bij de boer" in authentieke Pipo-wagens, een biologische keuken, groentewinkel en een trouwlocatie. Aansluitend werd er vergaderd met SGP-landbouwbeleidsmakers uit het hele land over actuele thema's zoals gewasbeschermingsbeleid.

 

Boerderij Landlust in Maasland kreeg Statenleden van de provincie Zuid-Holland op bezoek. 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.