Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coöperatie Reichenau-Gemüse: 46% van het totale volume wordt in biologische kwaliteit geteeld

Onder het motto 'Fresh vegetables take off!' neemt Reichenau-Gemüse actief deel aan de komende branche-evenementen, de Fruit Logistica in Berlijn en de BioFach in Neurenberg. Het begint met Berlijn: een verbazingwekkende 14.000 ton verse groenten, geteeld door circa vijftig telers, wordt via de coöperatie Reichenau-Gemüse op de markt gebracht. De teeltomstandigheden zijn daarbij verschillend: van ultramoderne kassen in Hegau, tot kleinere familiebedrijven op het eiland. Maar overal worden groenten met hart en ziel geteeld. 

Deze coöperatieve structuur garandeert de hoge kwaliteit van Reichenau-Gemüse, of de producten nu van het eiland of uit de tuinderijen afkomstig zijn. Op het eiland Reichenau bereidt men zich op dit moment voor op het eerste hoogtepunt van het seizoen. De sla uit de glastuinbouw staat op het punt om geoogst te worden. Daarna zullen de tomaten, komkommers, paprika's en aubergines volgen, net als een veelzijdig aanbod uit de vollegrond zoals diverse koolsoorten, venkel, selderij en sla. De tuinderijen in Singen, Aach en Mühlingen voorzien niet alleen de regio Zuid-Duitsland gedurende een langere periode van paprika's, komkommers en verschillende tomaten.

Zij dragen er ook aan bij dat de regionale verse groenten inmiddels ook in andere delen van Duitsland verkrijgbaar zijn, dus buiten het traditionele afzetgebied van de coöperatie, Beieren en Baden-Württemberg. De verkoop wordt ondersteund door een brede klantenkring van retailers, groothandelaren, restauranthouders en weekmarkthandelaren.


Biologische telers van het eiland Reichenau

Kwaliteits- en herkomstgarantie
De hoge teeltstandaard wordt onderbouwd, bevestigd en voortdurend gecontroleerd, aangezien de groenten verschillende kwaliteitslabels dragen. Zo is er het QZ BW/Bio BW label, certificeringen volgens Bioland of Naturland voorschriften, maar ook IFS of QS. Bijzonder zijn zeker de BGA-labels (beschermde geografische herkomstaanduiding) voor de hoofdproducten van de telers op het eiland Reichenau. De telers telen sla, komkommers, tomaten en veldsla volgens de bij de Europese Unie geregistreerde specificaties, die vervolgens de herkomstaanduiding 'van het eiland Reichenau' en het EU-label krijgen.

Zeer positief is het feit dat 46% van het geteelde volume in biologische kwaliteit geteeld wordt, en zo ook aan de consumenten wordt aangeboden. Dit rechtvaardigt dan ook de hernieuwde deelname aan de BioFach, waar Reichenau-Gemüse onderdeel is van de gemeenschappelijke stand van de deelstaat Baden-Württemberg in hal 6, stand 6–255. Ook in Neurenberg zijn zowel de directie en de verkoopleiding, maar ook medewerkers uit het verkoopteam beschikbaar voor gesprekken met geïnteresseerde bezoekers en met hun aanwezigheid onderstrepen ze de enorme betekenis van biologische groenten voor de coöperatie, haar telers en de klanten.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: hal 20, stand B-25 of op de BioFach: hal 6, 255

Voor meer informatie:
Christian Müller
Reichenau-Gemüse eG
Marktstraße 1
D-78479 Reichenau, Duitsland
Tel: +49 (0) 7534 9200 31
[email protected] 
www.reichenaugemuese.de 

Publicatiedatum: