Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vivani breidt veganistisch assortiment uit

Nieuwe melkchocolade-alternatieven zonder de traditionele melkvervanger

Naarmate vraag en aanbod toenemen, groeit ook de wens naar betere plantaardige producten. Vivani gaat deze uitdaging aan en introduceert twee nieuwe vega chocoladerepen, die de plantaardige 'melkchocolade' herdefiniëren dankzij hun innovatieve recepten.

Tijdens de pioniersfase van de veganistische versie van klassieke melkchocolade richtten de meeste fabrikanten zich op het vervangen van koemelk door plantaardige stoffen die op melk lijken. Havermelk, sojamelk, amandelmelk, rijstmelk en kokosmelk konden allemaal gebruikt worden als alternatief, met verschillende resultaten. Maar al deze alternatieve ingrediënten voegden hun eigen smaak toe en veranderden de smaak van de chocolade zelf, zodat veganistische chocolade gemakkelijk als zodanig kon worden herkend.

De afdeling productontwikkeling van Vivani experimenteert al meer dan tien jaar met deze melkvervangers - voortdurend op zoek naar de lekkerste en duurzaamste alternatieven voor koemelk. De eerste veganistische Vivani chocoladereep was op basis van rijstmelk en werd al in 2013 gelanceerd - lang voordat veganisme in Duitsland populair werd. Nu heeft het team van directeur Gerrit Wiezoreck een nieuwe sprong voorwaarts gemaakt.

"De nieuwe 'melk'chocoladerepen Almond Nougat Crisp en Creemy Classic zijn ontwikkeld zonder het gebruik van een niet-zuivel melk, maar maken toch indruk met hun romige smaak en textuur. Dit is te danken aan de verfijnde ingrediënten van hazelnootpasta, boekweit en gemalen tijgernoten. Deze ingrediënten dienen als plantaardige vulstoffen, maar bieden ook een delicate zachtheid dankzij de natuurlijke vetten die ze bevatten. Bovendien bevatten ze uiterst waardevolle ingrediënten. Het is een innovatieve ontwikkeling die aantoont dat plantaardige producten steeds beter worden en zelfs de meest sceptische critici weten te overtuigen", legt Gerrit uit.

Almond Nougat Crisp | 80 gram
38% Santo Domingo Cacao | veganistisch | met kokosbloesemsuiker

Het nieuwe alternatief voor iedereen die een zuivelvrij dieet wil volgen maar houdt van zoete, melkachtige chocolade. Amandel Nougat Crisp onderscheidt zich door de fijnste amandel noga, verrijkt met amandelspijs, boekweit en knapperige geroosterde amandelstukjes. Bevat 38% cacaobestanddelen en is gezoet met kokosbloesemsuiker.

Creemy Classic | 80 gram
38% Santo Domingo Cacao | veganistisch | met tijgernoten & boekweit

Een herinterpretatie van de klassieker. Creemy Classic is een veganistisch alternatief voor melkchocolade, dat smelt in de mond, geproduceerd zonder melkvervanger. De truc ligt hier in een verfijnd recept met hazelnootpasta, boekweit en gemalen tijgernoten. Gezoet met ruwe rietsuiker, met 38% cacaobestanddelen.

Cacao afkomstig van het eigen Direct Trade project
Om de situatie op lange termijn te verbeteren in het gebied waar Vivani-cacao wordt geproduceerd, heeft EcoFinia, het bedrijf achter Vivani-chocolade, zijn eigen Direct Trade-project voor zeer duurzame en eerlijk geproduceerde cacao in de Dominicaanse Republiek. Doel van het project is de levensomstandigheden van (aanvankelijk) 150 cacaoproducerende gezinnen in het oosten van het land actief te verbeteren. Het is een samenwerking met de productiepartner van EcoFinia, de chocoladefabriek Weinrich in Duitsland, en de stichting FUPAROCA Inc. De Direct Trade-cacao uit dit project zal geleidelijk worden opgenomen in de productie van alle Vivani-chocolade.

Cacaoboer Rafael Santana.

Naast de volledige traceerbaarheid van de cacao tot op de boerderijen zelf, beoogt het 'Sustainable Organic Cocoa Project' ook de opbrengst van de gewassen en de biodiversiteit op de boerderijen te verhogen, de toegang tot drinkwater te verbeteren en extra premies te betalen aan de boeren. De gespecialiseerde opleiding zal de kennis van de deelnemers over de specifieke vereisten van de biologische landbouw en goede landbouwpraktijken verhogen. Dit zal de landbouwers op hun beurt in staat stellen hun inkomen en hun levensomstandigheden op lange termijn verbeteren.

Meer informatie over het "Sustainable Organic Cocoa Project" is te vinden op deze pagina.

Voor meer informatie: [email protected] en www.vivani.de 

Publicatiedatum: