Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hein Schumacher treedt af als CEO van FrieslandCampina

Hein Schumacher stopt per 1 mei 2023 als CEO van FrieslandCampina. Daarover heeft hij de raad van commissarissen geïnformeerd. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. Het proces voor de benoeming van een nieuwe CEO is gestart.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina: “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. We zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie.” 

Hein Schumacher kwam in 2014 bij FrieslandCampina en nam in 2018 de rol van CEO op zich na drie jaar als Chief Financial Officer te hebben gewerkt. Hij zal tot en met 30 april 2023 actief blijven in zijn rol.  

De raad van commissarissen heeft al een versneld proces voor de selectie van zijn opvolger geïnitieerd om te zorgen voor continuïteit en de realisatie van bedrijfsplannen voor een toekomstbestendig FrieslandCampina. 

Bron: FrieslandCampina

Publicatiedatum: