Hein Schumacher treedt af als CEO van FrieslandCampina

Hein Schumacher stopt per 1 mei 2023 als CEO van FrieslandCampina. Daarover heeft hij de raad van commissarissen geïnformeerd. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. Het proces voor de benoeming van een nieuwe CEO is gestart.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina: “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. We zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie.” 

Hein Schumacher kwam in 2014 bij FrieslandCampina en nam in 2018 de rol van CEO op zich na drie jaar als Chief Financial Officer te hebben gewerkt. Hij zal tot en met 30 april 2023 actief blijven in zijn rol.  

De raad van commissarissen heeft al een versneld proces voor de selectie van zijn opvolger geïnitieerd om te zorgen voor continuïteit en de realisatie van bedrijfsplannen voor een toekomstbestendig FrieslandCampina. 

Bron: FrieslandCampina


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.