Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arco Fruits

DaVida: Succesvol Moncada-mandarijnenseizoen

"Op de internationale markten is veel vraag naar late mandarijnen van hoge kwaliteit", zegt manager bij Arco Fruits Jean Contreras. Airco Fruits is het late citrusseizoen in januari gestart. Na de clemenules is het nu tijd om de late mandarijnen op de markt te brengen: de Tang Gold, de Nadorcott en de nieuwste aanwinst, die exclusief door Arco Fruits op de markt wordt gebracht: de Moncada. De drie rassen met "uitzonderlijke smaakkwaliteiten", worden verhandeld onder de vlag van DaVida, het nieuwe merk van Airco Fruits dat in november 2022 voor het gespecialiseerde biologische netwerk werd gelanceerd.


Moncada DaVida / © Arco Fruits

"Dankzij een rassenontwikkelingsprogramma dat in de loop der jaren in samenwerking met de Spaanse universiteiten van Valencia en Castellón is samengesteld, is het ons gelukt om innovatieve rassen te ontwikkelen, te selecteren en op de markt te brengen die heerlijk smaken, pitloos zijn en gemakkelijk te pellen zijn."

Het hart van de "Finca el Zumajo" in Huelva (Spanje), een boomgaard die volledig wordt beheerd volgens de principes, gekoppeld aan biologische teeltmethoden en agro-ecologie. Al het fruit is door Bureau Veritas / © Arco Fruits gecertificeerd als zijnde CO2-neutraal geteeld

Moncada: "Rijzende ster van de late rassen"
Het resultaat van een kruising tussen de Clementino Oroval en de Mandarino Kara, de Moncada heeft alles in zich geliefd te worden onder consumenten. "Pitloos, met een dunne schil die zeer gemakkelijk loslaat, met een mooie gekleurde schil en vruchtvlees en een overvloed aan sap."

Arco Fruits heeft voor dit jaar een opbrengst van 750 ton aangekondigd, maar "de opbrengsten zullen de komende jaren toenemen naarmate de jonge bomen steeds volwassener worden." De mandarijnen worden eind december geoogst en zullen vanaf begin januari tot half februari op de markt worden gebracht.


Selectie en ontwikkeling van smakelijke late pitloze mandarijnrassen. Van de 1.300 verkregen moederplanten zijn er uiteindelijk 42 geselecteerd en geplant in experimentele boomgaarden.

Volgende week nog twee late pitloze rassen
Van februari tot eind april verkoopt Arco Fruits "twee andere sterren uit de categorie late pitloze mandarijnen van dezelfde boomgaard: de Tang Gold en de Nadorcott. Allebei deze rassen zijn "ideaal om in te zetten als tafel- of sapmandarijn" en worden zeer gewaardeerd door retailers en consumenten. Arco Fruits heeft meer dan 2.000 ton aan de bomen hangen. De eerste mandarijnen worden volgende week bij optimale rijpheid geoogst, "op het moment dat alle smaak-eigenschappen op hun allerbest zijn."

Voor meer informatie:
Michael Sanchez Escriva
DaVida
Arco Fruits
Tel.: +34 692 62 77 20
[email protected]    

Publicatiedatum: