gevolgen miljoenenschuld Noord-Amerikaanse sector onduidelijk

Canadese teler en handelsbedrijf Lakeside Produce failliet verklaard

De Canadese glastuinder Lakeside Produce heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf, met een geschiedenis van meer dan 70 jaar, teelde zowel conventionele als biologische kasgroenten vanuit diverse kassen in Leamington, Ontario en vestigingen in de Verenigde Staten: in Michigan, Texas en North Carolina. Daarnaast opereerde het bedrijf als handelsfirma. 

Het faillissement kan daarom grote gevolgen hebben voor de Noord-Amerikaanse groenten- en fruitsector. In totaal staan er voor 188 miljoen CAD, zo'n 128 miljoen euro, aan crediteuren open. Op de lijst zijn onder andere Amerikaanse en Canadese leveranciers, retailers, horecaklanten en transporteurs te vinden.

De grootste schuldeisers zijn de Bank of Montreal en Farm Credit Canada, maar ook andere Noord-Amerikaanse telers en logistieke bedrijven zijn breeduit vertegenwoordigd. Ook twee Nederlandse handelsbedrijven hebben nog omgerekend ca 200,000 euro aan facturen openstaan. 

Op 2 februari wordt er een vergadering voor de schuldeisers georganiseerd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.