Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De kop in het zand steken en biologische teelt beperken kan en mag niet de oplossing zijn"

Hoopgevende, veelbelovende landbouwoplossingen en vertrouwenwekkende toekomstplannen, met deze overtuiging staat lehmann natur, importeur van groenten en fruit in biologische, Demeter en permacultuurkwaliteit, in februari als exposant op de brancherelevante beurzen Fruit Logistica in Berlijn en Biofach in Nürnberg. De hoofdthema's op beide beurzen zijn: veerkrachtige landbouw, Demeter en premium bio, permacultuur & lehmanns biologische zaden.

Waarom? "De kop in het zand steken en biologische teelt beperken kan en mag niet de oplossing zijn, want de behoefte aan veerkrachtige, toekomstbestendige landbouwsystemen wordt steeds duidelijker. Het motto waarover lehmann natur met telers en de retail in gesprek wil komen op de beurzen luidt 'veerkrachtige landbouw'. Dit verenigt de kernthema's van de bio-importeur uit Meerbusch: biologische en biodynamische landbouw, permacultuur en zaadvast zaaigoed", aldus het bedrijf uit Meerbusch.


Tijdens de zomereditie van Biofach in Nürnberg 2022 was lehmann natur onderdeel van de gemeenschappelijke stand van Demeter

Biodiversiteit & bodemgezondheid
De prijzen van levensmiddelen stijgen, de verkoop van biologische producten daalt voor het eerst. Tegelijkertijd is er bij steeds meer consumenten en in de handel belangstelling om een crisisbestendige en duurzame herkomst van levensmiddelen in de toekomst realiseerbaar te maken. "Om dit te bereiken is één hulpbron in het bijzonder essentieel: een gezonde bodem. Dit bindt CO2 en produceert hoogwaardige en voedzame levensmiddelen."

Om een dergelijke bodem te creëren en een transformatie te bereiken, kunnen verschillende landbouwmethodes worden toegepast. "De biologische en biodynamische landbouw bevorderen bijvoorbeeld zowel de biodiversiteit als de gezondheid van de bodem. Permacultuur gaat zelfs nog een stap verder. Bij permacultuur worden de relevante kernthema's zoals het behoud en de bevordering van biodiversiteit, CO2-binding in de grond door humusopbouw en het sparen van bronnen door waterretentiebekkens nagestreefd en uitgevoerd. Dit alles maakt permacultuur tot een teeltwijze die diverse problemen op kan lossen."

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: hal 20, B-53
& op de BioFach: hal 7-310 

Voor meer informatie:
Lehmann Natur - Gesellschaft zur Erzeugung und zum Vertrieb ökologischer Produkte mbH
Otto-Hahn-Straße 10
40670 Meerbusch, Duitsland
Tel: +49 (0)2159 5351 0
[email protected] 
www.lehmann-natur.com 

Publicatiedatum: