Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobeurs goed van start ondanks afwezigheid minister Adema

Tholen - Niet landbouwminister Piet Adema heeft vanmorgen de Biobeurs geopend, maar Guido Landheer, directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Guido Landheer sprak over de positieve ontwikkelingen in de markt, maar zei ook: "Buiten waait best een gure wind. De pandemie en de daaropvolgende inflatie vergt flexibiliteit van de sector. En de vraag is: waar trekt de consument de portemonnee voor?"

Bionext geeft het startschot op de beursvloer

Rond het middaguur werd het druk bij de ingang van de Brabanthallen in Den Bosch en opende Bionext de beurs met confettikanonnen. Maar voor die tijd kwamen standhouders en bedrijven samen de grote zaal waar Guido Landheer een korte toelichting gaf op het actieplan voor groei biologische productie en consumptie dat eind vorig jaar door de minister werd gepresenteerd. 

Ook Timo Hoogenboom beklom het podium om te vertellen over de ambitie van HAK om de teelt groenten en peulvruchten volledig om te schakelen naar biologisch. Dat leverde hem groot applaus op uit de zaal.

Timo Hoogenboom van HAK ondertekent de intentieverklaring van de provincie Noord-Brabant.

Vervolgens stond de provincie Noord-Brabant centraal, waar men, op weg naar het landelijke doel van 15% biologische productie in 2030, de eerste stap zet door in te zetten op 50% biologische bedrijfscatering. Vertegenwoordigers van diverse gemeenten zetten vervolgens hun handtekening. Het plan wordt daarnaast ondersteund door veel bedrijven die vandaag aanwezig zijn op de beurs.

Biojournaal is de komende twee dagen aanwezig op de Biobeurs. Vrijdag publiceren wij een fotoreportage.