Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pennsylvania investeert in biologische landbouw

Pennsylvania trekt 1,8 miljoen dollar uit om de komende drie jaar boeren en bedrijven in de Amerikaanse staat te helpen om te schakelen naar biologische productie.

"Pennsylvania loopt voorop in de biologische landbouw, met een derde plaats in het land qua verkoop van lokale, biologische producten en een bijdrage van meer dan 1 miljard dollar aan de economie van het land", aldus landbouwminister Redding. "Innovatie en partnerschappen in de biologische sector zorgen ervoor dat we nu en in de toekomst voldoen aan de behoeften van de consument. De steun van gouverneur Wolf en de Algemene Vergadering voor de enige op de staat gebaseerde landbouwwet heeft ons op dit punt gebracht, en ik kijk uit naar de verdere groei in de biologische sector."

Het Rodale Institute kreeg $750.000 voor drie jaar, en Team Ag, in samenwerking met Pennsylvania Certified Organic en Kitchen Table Consultants, kreeg $1.041.604 voor drie jaar. Deze organisaties zullen gratis technische bijstand op het landbouwbedrijf verlenen aan producenten en verwerkers in Pennsylvania die willen omschakelen en USDA-gecertificeerd biologisch willen worden. Deze inspanning bouwt voort op het werk van het PA Preferred Organic-initiatief van de PA Farm Bill om de marktkansen voor Pennsylvania-boeren te vergroten en ervoor te zorgen dat Pennsylvania een nationale leider blijft op het gebied van biologische productie.

De consumenten in Pennsylvania zijn steeds meer ge├»nteresseerd in een grotere hoeveelheid en verscheidenheid aan biologische levensmiddelen. Door meer biologische producten in eigen land te produceren, kunnen de boeren in Pennsylvania voldoen aan de vraag van deze snel groeiende marktkansen door hun bedrijf te diversifi├źren, meer inkomsten te genereren en de reeds robuuste landbouwindustrie van het land te versterken.

Bron: www.pa.gov 

Publicatiedatum: