Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over

Dachser neemt Transportgroep A. Müller met hoofdkantoor in Holten, Nederland over. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. De twee bedrijven zijn overeengekomen om de overnameprijs niet bekend te maken. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.


Jan-Peter Müller, CEO van Müller samen met Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo'n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is. Dachser zal niet de bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door het managementteam. 

"Müller is al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelen logistiek", zegt Müller-CEO Jan-Peter Müller. "Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachsers's Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser's European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers en klanten.”

Betrouwbaarheid en kwaliteit combineren
"Voor Dachser is de overname van Müller in Nederland een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux", zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics. "Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland."

"Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de topprioriteiten van Müller, iets wat we echt gemeen hebben", zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics van Dachser . "De waarden van Müller als familiebedrijf passen ook perfect bij Dachser." Hij voegt eraan toe dat de grootste troef van Müller zijn personeelsbestand is: "Müller staat in de markt bekend om zijn hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers - in de kantoren, logistieke centra en achter het stuur. Zij maken het bedrijf zo succesvol. We zijn verheugd Müller te kunnen verwelkomen in de Dachser-familie."

Voor meer informatie:
Müller Fresh Food Logistics 
Keizersweg 79 
7451PH Holten
T: +31548855505
[email protected] 
www.muller.nl 

Dachser
www.dachser.nl 

Publicatiedatum: