Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Minder afhankelijk zijn van externe hulpstoffen loont"

Bio-komkommer goedkoper dan conventionele komkommer?

In een Duitse supermarkt was een bio-komkommer vorige week goedkoper dan een conventionele komkommer. Een 'gewone' komkommer kost er 1,99 euro en een bio-komkommer 1,49 euro. Beide komkommers komen uit Spanje is op de foto te zien, net als dat de bio-komkommer klasse II is en de conventionele komkommer klasse I.

Hoewel het misschien een uitzondering is, is het reden voor een discussie op LinkedIn, aangeslingerd door een woordvoerder van het Bundesministerium für Ernähung und Landwirtschaft.

Zij stelt dat 'goedkoop' duurder lijkt te worden én ziet een verband tussen de lagere afhankelijkheid van bio-telers van met behulp van dure grondstoffen geproduceerde meststoffen in vergelijking met conventionele telers. Uiteraard zijn er meer factoren die meespelen in de prijsvorming, benadrukt zij wel, maar 'elke euro die in een veerkrachtig systeem wordt geïnvesteerd, betaalt zich dubbel en dwars uit' aldus de woordvoerder.

 

Publicatiedatum: