Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Biologische appelverkoop in stijgende lijn

Het areaal biologische appels in de staat Washington is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. "Ongeveer 40 procent van onze appels zijn biologisch geteeld", zegt Blake Belknap van Rainier Fruit. Het bedrijf biedt een volledig menu van biologische appels met voorraden van Gala, Fuji, Pink Lady, Honey Crisp en Granny Smith, die de hele zomer beschikbaar zijn. "Dit is het vijfde opeenvolgende seizoen dat we het hele jaar door biologische appels uit Washington aanbieden," voegde Belknap eraan toe.

In het algemeen blijft het bedrijf de trend zien dat klanten overstappen van conventionele appelrassen naar hun biologische tegenhangers. "We zien een gezonde vraag naar biologische appels, wat geldt voor alle biologische variƫteiten. Maar biologische Honeycrisp, biologische Fuji en biologische Gala hebben de grootste impact op de biologische categorie en behoren tot onze biologische basisproducten."

Envy
Aan de conventionele kant heeft Envy de afgelopen jaren een enorme groei laten zien in de retail. "Dit seizoen laat biologische Envy een soortgelijke groeitrend zien. Nu er meer volume beschikbaar is voor biologische Envy, zien we dit ras als een ideale optie om de categorie te laten groeien, nu Washington een kortere totale appeloogst heeft." Een lager aanbod van traditionele rassen zal een groeiend ras als biologische Envy, dat dit seizoen naast een groter volume ook een sterke kwaliteit laat zien, stimuleren.

Voor meer informatie:
Blake Belknap
Rainier Fruit
[email protected]
www.rainierfruit.com

Publicatiedatum: