Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dossche Mills neemt het Nederlandse Waddenmolen over

Dossche Mills, een Belgisch familiebedrijf, heeft onlangs het Nederlandse Waddenmolen overgenomen. Zowel Waddenmolen als Dossche Mills zijn familiebedrijven en actief in onder meer Nederland. Waddenmolen heeft ook biologische producten in het assortiment.

Door het samengaan zal de groep in Nederland nog efficiënter haar klanten kunnen bedienen vanuit de verschillende locaties, en tegelijk een betere klantenservice en een breder productgamma kunnen aanbieden. Frank Vogelzang, voormalig eigenaar en zaakvoerder, zal het bedrijf verder leiden.

Dossche Mills telt meer dan 350 medewerkers en vermaalt ruim 1 miljoen ton tarwe, realiseerde in 2021 een omzet van ruim €350 miljoen. Waddenmolen verwerkt 85.000 ton tarwe en realiseerde in 2021 een omzet van afgerond €26 miljoen.

Frank Vogelzang: "Het was een groot avontuur toen ik in 2014 met de Waddenmolen begon. We hebben als bedrijf sinds die tijd een onstuimige groei doorgemaakt. De afgelopen twee jaren liepen we echter tegen de grenzen van onze productiecapaciteit aan. Ik zie deze overname als een nieuwe avontuurlijke stap die ons in staat stelt om krachtig verder te groeien op onze Nederlandse thuismarkt. Voor onze klanten, onze medewerkers en mij persoonlijk zie ik dit als een grote stap vooruit." 

Kristof Dossche, CEO Dossche Mills: “Met de overname van Waddenmolen willen we de groeiambities van haar klanten mee ondersteunen.” Dossche Mills is een van de grootste maalderijen van Europa en behoort tot de belangrijkste producenten en leveranciers van bakkerijgrondstoffen. 

Bron: Dossche Mills     

Publicatiedatum: