Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse bio mango's over 1 maand op de markt

Het Mexicaanse mangoseizoen lijkt te beginnen in de derde week van januari. "Rond 20 januari is onze verwachte begindatum voor de Ataulfos, die altijd als eerste beginnen. Tommy Atkins begint meestal een maand later, maar we hebben enkele vroegere microregio's, dus we beginnen rond 10 of 12 februari," zegt Nissa Pierson van Crespo Organic.

Hoewel het nog vroeg is, was het weer voor het Mexicaanse seizoen goed. "De eerste en tweede bloei in Oaxaca en Chiapas was echt goed en de vruchtzetting van de eerste bloei was ook echt goed. Dat wijst over het algemeen op een goede opbrengst," zegt ze.

De afgelopen weken is de regio echter getroffen door zware regenval en dat heeft de tweede bloei beïnvloed. "De gebroeders Crespo zijn nu aan het kijken welke van die bloemen vrucht dragen en of er gaten zijn," voegt Pierson toe. "De opbrengsten zouden minder voorspelbaar kunnen zijn als de bloei door de regen zou zijn weggespoeld." Ze voegt er ook aan toe dat in januari vlak voor de oogst een weerpatroon in Mexico optreedt en dat de wind soms zo sterk is dat de mango's van de bomen worden gerukt. "Zodra dat voorbij is, zullen we beter begrijpen wat er gaat gebeuren."

Andere rassen
Na de start van de Ataulfos zal Crespo vanaf half februari ook Tommy Atkins en zijn Indiase Mallika mango's en Thaise mango's aanbieden.

Terwijl Peru op dat moment nog mango's zal verschepen, zullen de Ataulfos uit Mexico komen en die hebben hun eigen vraagpatronen. "De vraag naar mango's is groter in de lente en de zomer, dus als onze Mexicaanse oogst elke maand toeneemt, groeit de Noord-Amerikaanse vraag naar mango's mee," zegt Pierson.

Het is mogelijk dat de prijzen onder druk komen te staan door het toenemende aanbod uit Peru. "De prijzen kunnen vrij laag zijn voor Peruaans fruit, dat soms zelfs kwaliteitsproblemen kan hebben. We zijn een beetje overgeleverd aan de genade van wat mensen betalen voor Peruaanse mango's," zegt Pierson. "Maar onze prijzen zijn vrij stabiel en de Mexicaanse mango is vrij populair. De prijzen in de zuidelijke regio's zijn 's zomers hoger dan in de noordelijke regio's. De kosten zijn de afgelopen jaren in het algemeen hoog geweest, maar de vraag van de consument blijft groot ondanks de gestegen kosten/prijzen. We zullen een manier vinden om het te laten werken."

Voor meer informatie:
Nissa Pierson
Crespo Organic
+1 347 306 3286 
[email protected]     
www.crespoorganic.com