Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste editie Free From Food Dubai: 19-20 september 2023

In de hele Golfregio en het Midden-Oosten stappen consumenten over op gezonde voedingsalternatieven. De markt is niet langer niche, voedingsproducten met een gezondheidsclaim zoals clean label, carb free, no calories, sugar free, nutritional value, allergen free en functionele voedingssupplementen, al deze gezonde productcategorieƫn vieren een groeiende vraag van retail en (fast) foodservice, hotels en (inflight) catering en is gestegen tot 360% in de regio in de afgelopen 5-10 jaar.

De eerste editie van de Free From Food Dubai 2023 zal plaatsvinden in de Rotana, Dubai op 19 en 20 september 2023. De agenda van de deelnemers zal volledig gevuld zijn met grote aantallen gegarandeerde meetings, die vooraf geregeld zijn en beheerd worden door de in Dubai gevestigde partner Global Management. Daarnaast besteedt Global Management extra aandacht aan nieuwe gezonde producten door deze op de conferenties te tonen. Het evenement presenteert de nieuwste innovaties en trends op het gebied van free from, veganistisch, plantaardig, functionele supplementen en biologische voeding.

"Het bewustzijn en de perceptie over gezonde en functionele voedingsmiddelen groeit positief, wat zich weerspiegelt in een toename van de vraag", aldus Ronald Holman, directeur van organisator EBC. Deze voeding voldoet aan de steeds groeiende gezondheids- en dieetbehoeften en blijkt in tal van voedingscategorieƫn goed te presteren - van snacks, kant-en-klaarmaaltijden, ontbijt en buitenshuis, tot diepvriesproducten, snoepgoed en alledaagse boodschappen.

Markttrends in de Golfregio omarmen
Voedselkwaliteit en bewustzijn van de voordelen voor gezondheid en milieu veroveren de voedingsindustrie razendsnel. De categorie Free From en Health Functional omvat een groeiend aantal voedingsbehoeften en speelt in op de toenemende vraag naar gezonde, voedzame en sociaal en ecologisch verantwoorde producten. Free From Food Dubai Expo is een belangrijk trefpunt voor
bedrijven om in te spelen op de hedendaagse dieetbehoeften en levensstijl in de Golfregio en daarbuiten. Free From Food Dubai is meer dan een beurs. Het is een kans om te netwerken, nieuwe
klanten te vinden, kennis op te doen en zaken te doen in de Golfregio en daarbuiten. Het is de belangrijkste plek om in contact te komen met de meest innovatieve, gezonde producten en merken met gezondheids- en voedingsprofessionals, retailers, importeurs, distributeurs en horeca inkopers met hotels en catering. Dubai is hiervoor een perfecte locatie.

Voor meer informatie: [email protected] en www.dubai.freefromfoodexpo.com 

Publicatiedatum: