Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pablo Tittonell trekt volle zaal bij lezing Biowad

Dinsdag 6 december was Pablo Tittonell te gast op de vaste vergaderlocatie van Biowad. SPNA Kollumerwaard was het podium van de lector/hoogleraar onder andere verbonden aan RUG. Pyt Sipma, secretaris van Biowad stuurde dit verslag: 

Hij nam ons mee in de internationale dilemma's die de huidige wereldbevolking momenteel mee bezig zou moeten zijn. Het is een interessante mix van verdeling, politiek en vele andere factoren. Zo is er wereldwijd nog steeds een te kort aan melk maar komt deze melk niet op de plekken waar het nodig is. Lokaal produceren heeft hier ook de voorkeur omdat het transport over grote afstanden funest zijn voor efficiënte voedselproductie.

De presentatie bevatte een groot aantal sheets waarop duidelijk werd dat er niet één probleem één oplossing vergt maar dat er meerdere systemen op elkaar moeten worden afgestemd. Volgens Pablo was de natuur en haar processen de grote inspirator hiervoor.

Tittonell pleitte ervoor om meer in te zetten op natuurlijke, biologische systemen. Agroforestry is ook een nieuw kans om lokale voedselproductie samen met de aanwezige natuurlijke systemen het verschil te maken. Keer op keer is aangetoond dat wereldwijd veel van deze systemen grote voordelen hebben.

Al met al een volle zaal en een mooie discussie. De presentatie komt binnenkort openbaar. Waarschijnlijk op website SPNA of anders te bevragen bij Biowad.

Voor meer informatie:
Pyt Sipma
Biowad
[email protected] 
www.biowerk.nl

Publicatiedatum: