Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: BuVé premium plantaardig boter alternatief

Het Italiaanse familiebedrijf Euro Company introduceert een nieuwe plantaardige innovatie: het hoogwaardige boter alternatief BuVé. BuVé heeft een unieke samenstelling: het is gemaakt van noten en is net als ambachtelijke boter een gefermenteerd product. BuVé is biologisch en nu verkrijgbaar in het koelschap bij Ekoplaza.

BuVé wordt gemaakt van slechts vier ingrediënten: maar liefst 50% gefermenteerde cashewnoten, kokosolie, water en zout. Een eenvoudige en pure samenstelling, zonder conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, soja of palmolie en van nature lactose- en glutenvrij.

Premium en plantaardig
Net als bij ambachtelijke boters dankt BuVé zijn unieke smaak aan fermentatie. Dit geeft een complexiteit en verfrissende zuurgraad die typisch is voor gefermenteerde producten. Met het delicaat zoete van cashewnoten als basis ontstaat een evenwichtig boter alternatief. Ideaal om op brood te smeren voor een voedzaam ontbijt, bij de lunch of als voorafje, maar ook zeer geschikt voor het bereiden van desserts en romige risotto's.

Food for change
Euro Company hanteert als pay off Food for Change. BuVé (spreek uit Buu-vè) is dan ook niet de eerste plantaardige innovatie van Euro Company. In samenwerking met de Universiteit van Bologna ontwikkelde het Italiaanse familiebedrijf in 2015 al fermentino. Ook dit ontstaat door de fermentatie van noten, met als enige toevoeging water en zout. Bij Ekoplaza zijn inmiddels acht verschillende fermentini van Casa del Fermentino verkrijgbaar onder de namen Cicioni, Camelia, Fermè, Grattino en sinds kort Dolcillo. Afhankelijk van de soort zijn fermentini perfect voor op de borrelplank, als ingrediënt of beleg. Zowel met BuVé als met fermentino wil Euro Company consumenten een gezond, lekker en authentiek product bieden zonder bewaarmiddelen, additieven, palmolie of soja; 100% plantaardig, natuurlijk, biologisch, lactose- en glutenvrij.

De prijs van BuVé (125 gram) is €3,39.

Voor meer informatie: Instagram (@buveplantbutter) en www.eurocompany.it/en 

Publicatiedatum: